2022. február 24.

G5-ös IDW képregény!


Ez mondjuk egész várható volt.

Az IDW úgy döntött, hogy bevállalja a 5. generációs pónik képregénysorozatát is. Amit én nagy örömmel hallottam! Szóval új képregények lesznek.

Részletek a törés után
Az IDW G4-es képregény sorozata számtalan elágazással együtt egészen 2012 novemberétől - 2021 ősz végéig futott - a főszéria -, a melléktörténetek egészen idén februárig még kitartottak. Sokakban felmerült a kérdés, hogy terveznek-e hasonlót a G5-el is. S most, végül, igen! Az IDW még nem tervezi elengedni az MLP univerzumot. Nagy vonalakban az első szám is ismerté vált. Íme a történt szinopszisa:

"A mágia visszatért Equestriába, a pónik egységesebbek mint valaha - legalábbis, amíg az egyik Egység Kristályt el nem lopják! A mane5 vajon képes lesz patára keríteni a bűnöst, mielőtt a mágia végérvényesen eltűnik? S hogy a Pomerániaiuk végül elvezeti őket a Varázslatos Barátságból ismert Canterlotba?"

Szóval a pónik folytatják a letűnt kor relikviáinak a feltárását. Kezd egyre inkább Fallout hangulatom lenni.

Ismeretes, hogy ugyanazok az emberek, akik részt vettek az MLP-s sorozatban (a képregényén) fognak dolgozni ezeken a kiadásokon is - amiért nagy elvárásaim vannak, mivel ők akkor komoly háttértudással rendelkeznek, nem úgy mint a filmnél, ahol ha véletlenül fel nem vesznek egy pegasistert, az se tudnák, hogy min dolgoznak.

Celeste Bronfman, mint a történet szerzője, Amy Mebberson, mint fő művész, valamint Brianna Garcia és Justa Suta, akik feltehetően a borító rajzolók, akik közül az első az, amelyiket az előképen láttok, a másokdiké pedig ez:


Az még nem tisztázott, hogy pontosan mikor is fog megjelenni az első szám, de erősen várható, hogy a Netflixes, szeptember 22.-ei startolással majd.