2021. február 6.

Újabb részletek a várható Póni moziról

 


Úgy látszik végre kapunk egy kis részleteket arról, milyen is lesz a következő Póni mozi, azaz a várható G5. Mivel eddig nagyjából annyit tudtunk, hogy a film idénre várható és CGI lesz.

A Kidscreenen megjelent egy cikk, amelyben  részletesebben kitérnek a mozi várható világára és karaktereire. Bár én ezeket nem mindig veszem készpénznek, ugyanis minden ilyen megnyilvánulás tele van szándékolt a ferdítéssel és csali-híresztelésekkel. De ettől függetlenül nézzük csak meg, hogy miket mondanak.

 

"Úgy döntöttünk, hogy a készülő filmmel kiterjesztjük az Én Kicsi Pónim, már meglévő világát, ahelyett, hogy a semmiből építenénk fel egy vadonatújat. - mondja Thompson. - Rájöttünk, hogy már így is a hátunk mögött áll tíz évnyi történet, gazdag és színes világgal; rossz érzés lenne az egészet csak úgy ott hagyni."

Hát, én személy szerint a legnagyobb reményemet abba öltem, hogy valami teljesen új egyedi pónulatot fognak csinálni. Sokan mondják, hogy Hollywoodból kiveszett a kreativitás, na de, hogy ennyire! Tudjátok mit, ha nincs ötletetek adjátok nekem a munkát. De jól dolgom lenne itt Kelet-Európában a Beverly Hills-i fizetésből! Nem egy Póni Élet rész már így is olyan, mintha én írtam volna hirtelen felindulásból!

"Ahelyett, hogy az egész franchise-nyí karakternek és történetnek hátat fordítanánk, a film inkább ugyan abban a világban játszódik majd, mint amiben Varázslatos Barátság és Póni Élet is, de az időben előre ugorva egy teljesen új póni generációval, és Equestria fel nem fedezett zugaival. Ez lehetőséget ad számunkra arra, hogy megtartsuk az előző generáció legjobb meritumait, miközben új tartalommal és termékekkel állhatunk elő."

Aha, így akkor most adtunk is valamit, meg nem is. Akkor ez most mivel is lesz másabb, mintha folytatódott volna a G4 csak előhúztak volna egy 20. castingot valahonnan, akiket simán elküldtek volna a Celestia háta mögé meg a Discord fenekébe?

"Ha teljesen újoncként kerülsz a franchise-ba, szerintem ugyan úgy magával ragad majd és beszippant, akár csak az elődje tette - állítja Thomson. Valamint a meglévő fanoknak is számos Easter Egg-re lesz lehetőségük vadászni."  

A rendező úr itt még arra is kitér, hogy a Hasbro merre felé szeretné terelni a legújabb sorozatot; szeretnék elvinni egy sokkal inkluzívabb (sic!) irányba, és a legújabb főszereplőink aktivisták lesznek. (?!)

(Az Úr irgalmazzon halandó lelkünknek, ha ez igaz!!! )

"Az új karakterek külseje és személyisége is arra fog fókuszálni, hogy a diverzitást és más modern témákat mutassanak be. A film főszereplője, például, egy olyan aktivista lesz, aki azon munkálkodik, hogy jobbá tegye a póni világot."

Erre inkább nem mondok semmit.

A cikk ezek után még kitér a várható játékokra is, de továbbra sincs köztük Furby jellegű öntanító póni, szóval nem sok újdonság van benne, azt kivéve, hogy a Hasbro elmondja, hogy műanyagmentes műanyag játékokat fog gyártani. De ezt ma már szinte a kötelező ukáz elmondani.

Hát, barátaim, ahhoz képest, hogy tavaly szeptemberben mekkora optimizmussal írtam a várható filmről, ez a cikk elégé lehervasztott. Mondjuk idén februárban a Hasbro még beígért egy bejelentést a várható Toy Fair-ren, amit már beírtam a naptáramba és fogok majd írni is róla. Talán ott majd valami mást mondanak: végtére is a rendező a rendező, de a Hasbro a góré.

Oké, mondjuk nem kongatom előre a vészharagot, annyira meg korrekt leszek, hogy látatlanban nem fikázok. Továbbra is nagyon várom, hogy milyen lesz a film, DE hogy mindenképp pluszba jöjjünk ki az egészből, tuti közös rajongói mozizást fogok szervezni rá, akkor még úgy is buli lesz az egész, ha amúgy béna a film.

Nektek mi a véleményetek az olvasottakról?