2020. szeptember 10.

A 2021-es póni mozival startolnak a G5 vadiúj karakterei

A kép csak illusztráció


Lassan egy éve annak, hogy kedvenc pónis sorozatunk utolsó epizódja lement, a könyv pedig romantikusan lecsukódott. De lassan itt az ideje, hogy végre halljunk valamit azokról, akik átveszik majd a stafétabotot, és megpróbálnak megfelelni a hatalmas elvárásoknak.
 

Nos, a Hasbro is felbukkant az idei Festival of Licensing-en, és ott megtette bejelentéseit. 

Többek között megerősítették, hogy Twilight Sparkle nem fog visszatérni, így úgy látszik búcsút mondhatunk az imádni való könyvlónak. Mivel ahogy a Hasbro fogalmazott, teljesen új szereplőgárdával akarnak előrukkolni.

S ahogy a nagy testvér kifejtette - most maszek fordításban:

Equestria teljesen új formában fog újjászületni, új karakterekkel egy új generáció számára. Sokkalta több humorral, szívvel és zenével, mint az eddigiekben. A Hasbro reméli, hogy a nézőközönséget teljesen magával ragadják majd az új szereplők és a rájuk váró kalandok. S hogy az emberek szívét ismét elrabolja majd a mozitermekben 2021 szeptemberében bemutatásra kerülő új számítógép-animációs film.

Nyilván nem mondok újat azzal, hogy ez egy nagyon jó promó szöveg.

De ha igaz, amit mondanak, én egy jó ötletnek tartom. A G4 olyan szépen le lett zárva, hogy kár volna elrontani. Illetve semmi baj nincs azzal, ha a kis pónik ismét kis pónik lesznek egy nagy világban, és nem nagy pónik egy kis világban. Mivel ahogy észrevettétek, a sorozat elején Equestria egy bármilyen RPG által megirigyelhető kaland-barát környezet volt. Aztán a pónik idővel békét kötöttek mindenkivel, meghódították a természetet és gyarmatosították a környező országokat.

Jó lesz látni, hogy ismét a nulláról elindulnak!

Perpillanat úgy érzem, hogy feltehetőleg a képregények hangulatához fogják közelebb hozni a sorozatét. ( Ezek szerint a képregény is szintet lép majd?)

Aztán érdekes kérdés még, hogy a világ jelenlegi állapotában képesek lesznek-e valóban tartani a megadott dátumot. De hát reménykedjünk.

Valamint, hogy a sorozat elején azt hangoztatták, hogy ez valamiféle átvezető film lesz, a G4-ből a G5-be. Ami viszont elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy benne kell legyen egy vagy kettő régi szereplő, akik interakcióba kerülnek a G5 szereplőivel. 
Azonban a Hasbro legutóbbi bejelentése szerint talán több mint valószínű, hogy egyáltalán semmi köze sem lesz ahhoz az Equestriához, amit eddig megismertünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy valahogy ne lehetne őket belepasszírozni a történetbe - bár nem valószínű.

S mint mondtam, jobb is így: elég már csak a korábbi kiszivárogtatásokra gondolni. S hogy most Tara Strong mellett a Hasbro is megerősítette, hogy nem lesz több Twilight Sparkle, valószínű, hogy azok a kiszivárgott karakter tervek egykor talán komolyak is voltak, de mostanra már egyáltalán nem valószínű, hogy bármi is lesz belőlük. 

A G4 amúgy is nagyszerűen megágyazott egy lehetőségekben gazdag, varázslatos fantasy világnak, amely sok feltáratlan helyet tartogat még magában, pláne egy teljesen új szereplőgárdával. 

S ez a váltás valahol mégis kicsit nehéz, mivel, itt, gondolom, mind megszerettük ezeket a karaktereket, és a rajzolási módjukat ( ja mert eddig nem mondtam, de a tök új Equestria és szereplőgárda mellé vadiúj dizájn is párosul). De visszatérve, akkor is elég sok mindent köszönhetünk a régi karaktereknek. Valahol azonban mégis csalódott lennénk, ha abszolúte ugyan azt próbálnák meg lenyomni a torkomon csak pocsékabb minőségben, mint egyesek *köhm Sz*rwars *köhm.
Éppen ezért is van szükség a minőségi változásra, és jobban is járunk, ha egy teljesen új dimenzióját próbálják megközelíteni a világnak ebben a sorozatban. 
Értékelem és szeretem is a régi sorozatot, és meg is tartom az emlékezetemben, de jobban vágyom valami teljesen újra a G5-ben. 

De egy szó, mint száz. Még mindig vakok vagyunk, és lövésünk sincs, hogy milyen is lesz a G5.

Itt lennék kíváncsi arra, hogy vajon ti mit gondoltok. Szerintetek mit tartogatnak számunkra a G5-ben? Inkább jobb lesz szerintetek a G4 tanulságait levonva, vagy jó, mostani, Hoolywoodi szokás szerint lerontják az egészet? Milyen lesz szerintetek a szeptemberi film? Mit szólnátok egy teljesen új animációs dizájnhoz? Jobban örülnétek, ha visszahoznák a G4 szereplőit az új dizájnban? Vagy inkább teljes egészében átadnátok a hősök legújabb generációjának a fáklyát? 

Írjátok le!  Jót fog tenni!

Én mindig veletek leszek.