2012. november 21.

Póni könyvek

A Little, Brown Book angol kiadó (a Hachette kiadó része) jövő tavasszal a Hasbroval közösen ad ki számos könyvet, ebből íme egy kis ízelítő:


Az első mű az Under the Sparkling Sea (Tündöklő tenger talaján) címen lát majd napvilágot, ami egyben elhozza a sokak által várt tengeri pónik lehetőségét az aktuális generációba, amire a legelső változat óta nem volt példa.

Az előzetes alapján Twilight Sparkle meghívást kap King Leotól, Aquastria uralkodójától, hogy segítsen neki a tengeri birodalmában, ahol a seapony-k (tengeri csikók) és a mermare-k (habkancák) ősi viszálya okoz gondot.
Természetesen nem hagyja otthon barátait sem, továbbá Spike is velük tart.

Nos a lehetőség érdekes és igencsak várt, reméljük a már eddig is megtalálható nevek a legrosszabbak, a magam részéről a királyság neve nem éppen legjobb választás, még ha elsőre remeknek is tűnhet.
A borítókép viszont kimondottan tetszik, a tengeri pónink igencsak szimpatikusra sikerült, miközben kellően újszerű is.


A második mű egy tervezett sorozat első tagja, melyben a hatosfogat minden egyes tagja kap majd egy saját könyvet, ahol bemutathatja magát, elsőként természetesen az olvasásmániás pónink élvezheti ezt a kiváltságot.

Az új könyveket a tervek szerint negyedévente adnák ki, és mindegyikhez tartozik majd pár oldal kifestő és más készségfejlesztő is (mégiscsak gyerek és ifjúsági termék.)


A harmadik egy alig pár oldalas, kimondottan kisgyerekeknek szánt alkotás, amivel megismerkedhetnek az olvasással és netán az alapjait el is sajátíthatják ezen fontos tudománynak.
Érdekességnek ugyan kiváló, ám legfeljebb akkor hasznos, ha éppen most szándékozunk az angol nyelvvel megismerkedni. A pónikon keresztül talán egyszerűbb, mint más formában.

A negyedek darab talán még fiatalabbakat céloz meg, hiszen ez egy illusztrált mesekönyv, mely így leginkább az esti mesékhez és más tevékenységekhez lesz leginkább hasznos.


Az utolsó a kis bemutatónkon talán a leginkább figyelemre méltó darab, My Little Pony: The Elements Of Harmony (Friendship Is Magic: Official Guidebook) címen fut jelenleg, mely persze vélhetően egyszerűsödni fog (vagy a szimpla rövidítés által nyeri el hétköznapi formáját: MLP:TEOH(FIM:OG).)


Ez tartalmazni fog számos leírást a sorozatról, többek közt:
- Részletes élettörténet minden szereplőről (a hatosfogat és még pár karakter várhatóan)
- Ismertető minden részhez (ekkorra már a harmadik évad is lezárul, így várhatóan azt is tartalmazni fogja)
- Az ebben a formában elsőként megjelenő hivatalos Equestria térképet (mely lehet, hogy egyezik a korábban már megjelent plakát formájában árusított térképpel.)
- A sorozatban megjelent minden dal szövege
- Ismertető és segédlet minden barátság levélről
- Póni bölcsességek tárháza, amelynek segítségével minden lénnyel békében élhetsz