2012. október 2.

Fanfic; Nite - Eljőnek az ünnepek

Nite - Eljőnek az ünnepek
 
[Serdülő, Dráma, Romantikus]

Biztosan te is ismersz egy mentazöld egyszarvút, aki mindig csupa élet és vidámság, egyedül újévkor szállja meg valami szokatlan búskomor hangulat. Hogy miért? Ha kíváncsi vagy, most elmeséli.

Prológus

22 megjegyzés:

  1. Esküszöm Comicot kéne erről csinálni. Egyszerűen fantasztikus! Tényleg, megcsináljam?

    VálaszTörlés
  2. Először is köszönöm a dícséretet, örülök, ha tetszik. Nekem is eszembe jutott, hogy képregény formában feldolgozzam, mert elég dumálós, de horror mennyiségű meló lenne, és így is alig van időm írni.
    Viszont minden ilyen kezdeményezéshez megadom a teljes felhatalmazást, támogatást, és segítek, ahol tudok, ha úgy érzed, szívesen megcsinálnád.

    VálaszTörlés
  3. Kösz akkor majd szerintem szép lassan bele is fogok kezdeni :) Természetesen a történetért téged illet a kredit én csak az illusztrációt fogom magamra vállalni ;)

    VálaszTörlés
  4. A negyedik fejezettel mostmár tipikusan az a jellegű történet lett amit a végtelenségig szívesen olvasnék, biztosan nem unnám meg, ugyanakkor annál nagyobb fájdalommal fog érni, ha véget ér :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, az ilyen kommentek adnak új lendületet az íráshoz :)
    Lyra nem viccel, ez nagyjából a történet fele, csak legyen időm befejezni.

    VálaszTörlés
  6. Köszönet az alkotónak ezért a remek történetért.Nem sok történet van ami annyira leköt hogy végig olvassam.(ezt már másodszor olvasom)Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  7. Én tartozok köszönettel, amiért olvassátok és visszajeleztek, nélkületek már lehet hogy feladtam volna.

    végigolvastad? hiszen nincs is vége :D
    nem direkt, de nagyon hatásvadász módon úgy tűnik, ha csak rajtam múlik karácsonyra - újévre be is fejezem ajándékként nektek, és magamnak.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszett, alig várom a folytatását.
    Pont mint egy jó könyvnél sikerült pont akkor befejezni, amikor jó rész jön.

    VálaszTörlés
  9. Igen, ha már sorozat lett belőle, akkor szeretek picit játszani a cliffhangerekkel.
    Ezt az aspektusát csak ti élvezhetitek a történetnek, akik fejezetről fejezetre követitek. Aki utólag, egyben végigolvassa, annak annyira nem fog átjönni :)

    VálaszTörlés
  10. Mint mondtam, fájni fog, ha véget ér, s lám, igazam is lett. Mégsem hibáztathatlak. Irdatlan tempóban születtek meg a fejezetek, csak néztem mindig, mikor megjelent a hozzászólás a fórumon. Máris kész lenne? Minthogy nem kevés, talán több, mint száz fanfic elolvasásán vagyok túl, méltán gondoltam, a sebesség a minőség rovására megy, ám kellemeset kellett csalódnom. Persze először kissé bökte a szemem, hogy a megszokott kanca helyére a lány szó került, az idő előrehaladtával egyre gyakrabban használtad, ezért néha kicsúsztam a lendületből, hogy most igenis pónikról van szó és gyakran jelentek meg emberi képek is a fejemben, de szerencsére még az elején rájöttem, hogy ez nem baj, már ez is megadja az egyéniségét a történetnek, még kellemessé is teszi az olvasást. Mindig is szerettem, ha az író műve végén az olvasókhoz szól, főleg, ha ilyen szívhez szólóan teszi, mégha ennek nincs is feltétlen tudatában. Komolyan úgy éreztem, mintha haldokolnál és utolsó szavaid lehelnéd felénk. Végül köszönettel tartozom, minden percéért, minden az aktuális helyzethez illő hangulatváltozásomért. Minden elismerésem, remélem mihamarabb hallunk (olvashatunk) még felőled. :)

    VálaszTörlés
  11. a tempóval a határaimat feszegettem, csak próbaképp. 4 hónap, 130 oldal... mire a végére értem így is elfelejtettem az elejét. kísérletnek jó volt, de legközelebb rövidebbet írok :)

    Equestria Girls, lallalalalla, a pónilány az canon kifejezés ;)
    én szinonímaként használom a kancára, vagyis inkább akkor ha valami aranyosabbat szeretnék.

    Köszi hogy elolvastad, nem tudok többet elmondani, mint ami az utószóban van. nem ez volt az utolsó pónis ficem, de a következő előtt pihenek egyet az tuti :)

    VálaszTörlés
  12. Rövid leszek:
    Elképesztően jó ez a történet!

    VálaszTörlés
  13. ez volt az a fanfic, amit 2x is elolvastam...szenzációs! :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen, megtisztelő a véleményed.

    így visszaolvasva azért látom a hibáit és fogyatékosságait, de véremen-verítékemen kívül az akkori lelkemből is benne van egy jó darab, ezért különösen sokat jelent a pozitív hozzászólás.

    VálaszTörlés
  15. Hibáit és fogyatékosságait? Szerintem egyáltalán nem jellemző, ez az a két szó, ami fel sem merült bennem a történet olvasása közben. :)
    Bele tudtam élni magam a főszereplő helyzetébe, voltak nem várt fordulatok és olyan is amikor annyira tudtad fokozni az eseményeket, hogy tényleg izgultam. Nem sok fanfic fogott meg ennyire, pedig az utóbbi időben jó párat olvastam. Valószínűleg az is pluszban hatott még rám, hogy a történetben voltak olyan események (nem is kevés) amikhez kísértetiesen hasonló előfordult már velem. Így hogy is mondjam...eléggé realisztikus volt számomra.

    Reménykedem benne, hogy egyszer majd folytatni fogod valamelyik szálat (Lyra/Nuts vagy Cart), mert a folytatás lehetősége teljesen adott. :)

    VálaszTörlés
  16. Most, hogy már olvastam tőled, nem tudtam megállni, hogy ezt is meg ne nézzem. A dráma meg a romantika elég messze áll tőlem, de ember! Megint megfogtál! Pedig az elején azt hittem, hogy ez alkalommal nem fog sikerülni... most meg itt ücsörgök az éjszaka közepén, miután a fél napot átolvastam és keresem a szavakat. Nagyon tetszett, meg vagyok hatva. Márpedig mostanság nem sok dolog van rám ilyen hatással!

    Igaz, a pónik varázsában is hajlamos vagyok elmerülni. De a Te stílusodban van valami egészen magával ragadó. Köszönöm az élményt! Még sok ilyet! ;)

    VálaszTörlés
  17. aranyos vagy hogy szántál a visszajelzésre pár percet, sokat jelent ez nekem, köszönöm.

    a dráma még csak-csak, de a romantika nekem is teljesen ismeretlen terület (hogy mit ki nem hoznak belőlünk a pónik! :) )

    az ünnepek egészen speciális helyet foglal el a szívemben (talán lyra miatt), és ahányszor ülök le írni valamit, azt érzem, így még egyszer nem fog sikerülni. ennek ellenére próbálkozok, és örülök, ha valaki olvassa a szösszeneteimet :)

    VálaszTörlés
  18. Z. Attila.:


    Idén is eljőnek az ünnepek? :)
    Mármint Lyra-val? :D

    VálaszTörlés
  19. Számomra minden nap ünnep, amit a pónikkal tölthetek ;)
    ennek a történetnek viszont valószínüleg nem fogok folytatást írni a közeljövőben...

    VálaszTörlés
  20. Barátom, nem viccelek, de ez a legszenzációsabb fanfic amit valaha is olvastam! Új kedvenc szerzőm lett :F

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen!
      mielőtt kedvenc szerzőt választasz, olvasd el a többit is - azok kicsit sötétebbek :)

      Törlés