2011. október 10.

Pólóinfó

Egy éve ezen a napon debütált az Én Pici Pónim - A Barátság Varázslat.
Boldog FiM napot!

Ami pedig a pólókat illeti...
Bár még érdemi fejlődést nem mutattunk, mivel sokan érdeklődnek, összedobok egy tájékoztató jellegű posztot.

Hosszas hajtóvadászat ellenére sem sikerült olyan pólóműhelyet találni, ahol négynél több színt használnak szitanyomásos pólóhoz.

Közben azonban nem csak kettő, hanem háromféle technikát is találtunk; matricás nyomás, szitanyomás, és DTG digitális nyomtatás. Az első a legolcsóbb, akármilyen mintát lehet, de nem olyan tartós. A szitázás valamivel költségesebb és időtállóbb, azonban maximum négy színt használhatunk; a szivárványszínű sörény tehát nem fér bele. A DTG nyomtatás tűnik eddig a legköltségesebbnek, azonban cserébe több árnyalat áll rendelkezésre, tehát talán belefér Rainbow Dash hét színe, valamint - állítólag - minőséget kapunk.


Szitanyomás
Ötszínű DTG nyomtatás. Látványos, annyi biztos.

Ha múlik rajtam valami, akkor természetesen a harmadik technika lesz. Beszélek azon magyar műhelyekkel, amik ezt használják, és meglátom, milyen üzletet tudok kötni - utána szállítom a frissebb infókat. Egyelőre egyetlen ilyen vállalatról tudok, esetleges további tippeket a kommentekben várok!

10 megjegyzés:

  1. A kiralypolo.hu-t próbáltátok?Egy másik honlap is használja azt saját pólókészítéshez(bagszipoke.hu)

    VálaszTörlés
  2. A google szerint elég sok helyen vállalnak DTG nyomtatást, de lehet, hogy tévedek. O.o
    Amúgy, ha nyilvánosságra hoznád mennyi kéne, illetve milyen árban lenne ideális [vagyis mi az, ami már túl drága] én is tehetek valamit esetleg az ügy érdekében, de semmi sem biztos.

    VálaszTörlés
  3. >>A kiralypolo.hu-t próbáltátok?
    Ember, örülnék, ha elolvasnád a posztot, mielőtt kérdezel.
    >>milyen árban lenne ideális
    mondjuk én személyesen 2500-3000 forint körül gondolkozom, de a többiekről nem tudok nyilatkozni. Persze mindenki minőséget akar, minél olcsóbban.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a 2500-3000 egy álomhatár, habár pont a http://polofactory.hu oldalon láttam hasonló árat fehér pólóra. Aztán persze voltak extrémek, nagyon sokezerért darabonként máshol [mondjuk, a munkám miatt ez pont nem lep meg]... :D

    Mindenesetre, ha összegyűjtitek kinek kéne biztosan, akkor valószínűleg kaptok kedvezményt.

    VálaszTörlés
  5. http://polomuhely.hu/egyedi-polo

    4 színnyomás: 3 alapszín + fekete = bármilyen színt elő lehet állítani [elvileg].

    VálaszTörlés
  6. A négy színnyomás tudtommal azt jelenti, hogy összesen négy szín lehet rajta. Ez a helyzet a szitanyomásossal. Te ilyet szállítanál?

    VálaszTörlés
  7. Mac, nézd meg a videókat, amiket fórumban linkeltem. Ott 4 színű szitanyomás és összevetés a DTG-vel is van. Tanulságos.

    VálaszTörlés
  8. A nyomdáknál a 4 színnyomás azt jelenti, hogy bármilyen színt előállítanak a 3 alapszínből és a feketéből.

    Őszintén szólva a pólóstól kell megkérdezni, hogy megcsinál-e olyat, ami 7 színből van, de szerintem, ha nem tévedek, akkor ilyen esetben azt illene feltüntetni, hogy maximum 4 színt kérhetsz és nem a négyszínnyomást.

    Ebben is nagyon eltérő, amiket láttam, például, egy helyen 20 darab alatt, két színnel, 10 ezer körüli árat, mert színenként felárat számol, viszont láttam már szitázott pólót 6-8 színben is... ;)

    Amit linkeltem feljebb, szerintem, elég kedvezményes árakkal dolgozik, de nem ismerem őket.

    VálaszTörlés
  9. Ehh... Sorry a linkeket nem mindig nézem...

    VálaszTörlés
  10. A letmicro-s pólóim most jöttek meg, 2000 volt a sima, nem nagy kép+póló az egyik egy igen színes Discord üvegtáblás kép, a másik meg ugyan csak pár színt használt, de egyik sem alapszín.
    Egy db-t is készítenek, saját tervezéssel és ezeket 1 munkanap alatt elkészítették (vasárnap rendeltem, ma már átvehettem), nagyobb mennyiségre van (kevés ) kedvezmény. (saját állításuk szerint egyébként digitális technikával nyomulnak)

    VálaszTörlés