2023. január 22.

Maretimebay Adventure vélemény


Nos, csak az elmúlt napokban lett időm pónikkal foglalkozni, és rászántam magam, hogy végre nekiüljek a Maretimebay Adventure kipróbálásának, és mivel úgyis régen volt pónisjáték-véleményezés, gondoltam ez ideális alkalom arra, hogy leírjak róla pár rövid sort, mivel a játék maga meglepően rövid lett.

Szerintem az egész egészen jópofa volt, de olyan érzésem volt egész végig, hogy kb. ilyen játékokat illene 2023-ban a müzlis dobozok mellé adni ajándéknak.  

Mert abban a kategóriában első osztályú! De tényleg! Egyszerű, rövid, szórakoztató, és a külcsí sem a vállalhatatlan kategória. Ha ezt az egészet egy müzlis doboz vagy magazin mellé csomagolták volna, azt mondtam volna, hogy ez egy baromi kedves gesztus és ötlet a Hasbro-tól, hogy így reklámozzák a márkát. Nem pedig 40 dolcsiért, amiért már tripla Ás játékot kapsz!

A végén "hologram" alikornisságig lehet felhúzni Sunnyt.

Amúgy az egész olyan, mintha egy az egyben egy epizód forgatókönyvéből készítették volna, de teljes mértékben: ugyanazokat a kliséket durrogtatják el, hiba nélkül.

A történet annyi, hogy Maretimebay-ben ismét van valami rendezvény, amin Sunny szokásához hívem teljes odaadással odateszi magát, és a fél település őt keresi meg a gondjával, mondjuk játék közben végig az járt a fejemben, hogy én valószínűleg már elküldtem volna őket melegebb éghajlatra, hogy még egy smootizért sem képesek önállóan elmenni. Közben Sprout keveri a bajt a háttérben, és rendíthetetlenül a faji háború felszításán fáradozik, amit persze megakadályozunk. Görkorcsolyázással.

Milyen éghajlati körön élnek ezek amúgy?

A történet kb. ennyi: igazából egy szabad délutánon az egész nevetve végigjátszható. Az egész lényegében egyszerű minijátékok és rohangászás sorozata, viszont hangulatos. Nekem tetszett a trópusi környezet, ahol a semmiből találjuk magunkat a dél-csendesóceáni klímában a mérsékelt övezetből. 

Röviden, a játék maga nem rossz, ha helyén kezelné magát. Gesztusjátékként egy-két dolcsiért nagyszerű lenne, de sajnos rosszul mérte fel saját magát. 

Nektek is ennek fényében ajánlom játszani, rövid esős délutánokra, amikor semmi komollyal nem akartok foglalkozni. Mert arra pont ideális.

A játékot itt tölthetitek le