2022. augusztus 9.

Én Kicsi pónim: virtuális varázslatosság


Eredeti nevén My Little Pony: Virtual Magic.

Valószínüleg minden bróni eljátszott már a gondolattal milyen lehet valami véletlen folytán belekeveredni kedvenc hátasaink egyik kalandjába. Esetleg ilyen élményt várt a technológia fejlődésétől.

Ennek egy újabb lépését tette meg a Quantumstorey

Folytatás a törés után

Ennek lényege, hogy virtuálisan olvashatsz el könyveket, pontosabban virtuális valóságba kiterjesztett könyveket.

Fedezzétek fel a csodálatos világot Izzy Moonbow-val! Áll a reklámban.


A Quantum Storey elvileg az elmúlt években folyamatosan fejlesztette és fejleszti a magával ragadó történetmesélésen alapuló XR (Extended reality) platformját - ennek ellenére azonban az életben nem halottam róluk -, amely a virtuális és kiterjesztett valóság (VR/AR) képességekkel kelti életre a könyveket.

2022 márciusában a vállalat bejelentette partnerségét a Hasbro-val, és többéves licencszerződést kötöttek, amely keretében a My Little Pony, a Transformers és a Clue franchise-ok is terítékre kerülnek majd.

DE azért a cég első produkciója mi más is lehenne, mint a nagy sikerű és mindenki által szeretett My Little Pony: Virtual Magic.

Itt van egy trailer!


Amúgy a virtuális könyv ára 39.99 $.

S ha jól olvasom akkor ebben az árban benne van minden.

Amúgy kaptok még mellé egy kemény-fedeles igazi-könyvet, exkluzívan Izzy háttértörténetéről. A könyvben elvileg található 18 portál pont - egyfajta jutalomként a gyerek szorgalmára. Ezekkel (beléphet a könyvbe) s ott felfedezgethet egy kicsit.


Jár még mellé egy QSXR™ szemüveg! Ez a cég exkluzívan szabadalmaztatott és levédetett technológiája a virtuális valóságban való elmerüléshez, ami *khm* egy mobiltelefonon alapul. Rendszerkövetelmény a iOS (11+) vagy Android (9+) operációs rendszer.

Legalább a hozzávaló alkalmazást ingyen dobják hozzá a szethez. 

Annyit azért fontosnak tartok megjegyezni, hogy a leírás nem fogalmaz konkrétan mennyire is lehet majd szabadon mozogni. 

Plusz az hogy egy búvárszemüvegbe beledugdosod a mobiltelefonodat 40 dollár ért... s ezt virtuális valóságnak mondják...

hát ha az app ingyen van akkor én maradok a borsodtuningnál.