2022. március 2.

Póni zene # 177 - klasszikus zene

 

A zenekariművek, a számítógéppel készített klasszikus zenének a politikailag-korrekt megnevezése. ( Ki hitte volna? Sok minden tanulok, miközben anyagot gyűjtök nektek itt egy-egy poszt elejéig.) És néma BGM zenének is szokták hívni, azaz BackGround Music vagyis háttérzenének.

A hangszerekkel előadót zene darabok, nos... egyidősek magával a zenével, ha az ősemberek tapsikolását és zavaros dúdolgatását nem számítjuk bele. Azonban a számítógépek segítségével, egyetlen valaki is úgy hangozhat, mintha egy teljes filmharmikus zenekar mozdulna akár egyetlen csettintésére.

Meglepődnétek rajta mennyire nagyon sok brony zenész alkot ebben a műfajban, és közülük sokan a társaságunk legköztiszteltebb és képzettebb képviselői. Ami nem annyira meglepő, mert ha... ez most nem tudom jobban mondani pónik-előtti vagy pont pónik-utáni videóikat megnézitek, ezek valódi zeneiskolákban tanulták a műfajt. Legalábbis élmény ez zenész bróniról olyan videót nézni, ahol karmesterkedik (ott azért nem pónis zenét játszottak).