2022. február 1.

Hírek az IDW-től



Kedvenc képregénykiadónktól friss információk érkeztek a képregények jövőjéről.

Részletek a törés után.


Nyilván ti is tudjátok, hogy tavaly ősszel véget ért az IDW eredeti Én Kicsi Pónimos vonala, de a kiadónak úgy látszik, esze ágában sincsen hagyni az egészet.

A Hollywood Reporteren megjelent egy cikk, amelyben az IDW lemondott a G.I. Joe és a Transzformersz franchise képregénykészítései vonatkozó jogairól. Így ezek a képregények kifutó szakaszba léptek, azaz év végéig még kiadják, ami eddig már meg van, utána már nem csinálnak többet.  DE, és itt jön a lényeg, az Én Kicsi Pónimra és a Dungeons and Dragonsra vonatkozó jogokat viszont megkérte magának. Ez erősen arra utalhat, hogy fogunk mi még pónis képregényt látni.


Utána más képregényes érdekesség még, hogy ugye, a sorozat futtat még egy Spin-off-ot, ami ez év augusztusig még tartani is fog. Erről korábbi posztokban már beszéltem, hogy a pónik a G1-es kollégáikkal összeállnak, és szembeszállnak - Rainbow Dash szó szerint is - a boszorkányokkal.

Ennek most januárban jelent meg a 4. része.


Az 5. kötet is úton van, most február 9. fog megjelenni!

Ez a borító szerintem a maga minimalista módján nagyon jól sikerült!

Ebben a kötetben addig, amíg Twilight és Starlight  a többiek meg a maradék mindenáron próbálják megállítani Szmuzt, hogy széttépje a barátságukat, Grackle és Dyre felveszik a kesztyűt és megindulnak Pónifalvára. Ahol végre pontot tesznek ennek az arc-nak a végére. Pont erről már ki is vannak téve az oldalak (?), most berakhatnám ide, de nem spoilerezem pont az epikus finálét.