2021. július 3.

Pónis képregény extravaganza



Hiába voltunk mind bánatosak, hogy a 9. évaddal lezárult a Varázslatos Barátság, a főszereplők a képregények hasábjain köszönik szépen, de nagyon is jól vannak. Sőt! Több, mint jól vannak. Csak úgy ontják magukból a különbözőbbnél különbözőbb képregényeket. Szemezgessünk ezekből párat! 

Figyelem! Ez egy viszonylag hosszú poszt lesz. Igazából akár 3-4 felé is tördelhettem volna, de mivel egyöntetűen képregényekről van szó, inkább egy nagyobb posztban összedobom őket.


Az IDW képregény kiadó bejelentette, hogy befejezi az MLP-s képregényeinek fő sorozatát. Búcsúajándékképpen pedig egy új, egyedi mini-sorozattal kedveskedik a rajongóknak. 

Idén, június 21.-én a San Diegói Comic-Conon jelentette be az IDW, hogy az Én Kicsi Pónim képregénysorozatnak 102. része lesz az utolsó, amely úgymond végleg lezárja a sorozatot, és a - csak a képregény lapjain élő - 10. évadot. ( Hát végleg át kell egy nap adni a stafétabotot az új generációnak.)
Ehhez méltóan az új kis sorozat címe az lesz, hogy "My Little Pony: Generations", Én Kicsi Pónim: Generációk
Ennek a sorozatnak az első kiadása idén októberben érkezik - legalábbis Amerikában, de az internet áldásos hatásainak hála, talán pár nap múlva mi is elolvashatjuk. 
A sorozat írója Gasey Gilly, a rajzolója pedig Michela Cacciatore

Szinopszis pedig a következő: "Új problémák bukkannak fel Equestriában. Szeretett pónijaink világában pimasz és erős boszorkányok tűnnek fel, akik a Végzet Vulkánjának kitörésére készülnek. A hatosfogat egymaga képtelenek bizonyult megállítani őket, ezért segítséget hívnak az első generációból.





Messze vagyunk még azért a 102. befejező résztől. Nézzük meg, mit csinálnak a pónik a 99. részben.


"Üvegcukor fősuliba megy! Nem kérdés, ki az az egyetlen póni, aki megszervezhetné a búcsúztató buliját. Pinkie-nek azonban problémát jelent örülni annak, hogy a nővére ennyire messzire elmegy. Így erősítésül hívja Sajtos Szendvicset, hogy igazán ütős partit tudjanak összehozni neki!"

( EZEK CSAK ÍZELITŐ KÉPREGÉNYEK, NEM A TELJES)





Időközben a Transformerszek továbbra is egy percre sem hagyják békén a pónikat.



Szombra varázslata ezúttal két nem várt pónit rángatott bele a kalamajkába. Szerencsétlen, ha tudta volna, melyik két pónit sikerül ezzel magára szabadítania: Octavia és Vinyl Scratch, valamint Soundwave együttes erővel veszi fel vele a harcot - katasztrófa garantált.





IDW tervek szeptemberre


Az az említett befejező 102. rész Szeptember 15. -én fog megjelenni. Nagyon kicentizve, még pont a G5 startja elött.

"Itt ér véget a 10. évad klimatikus csatája! A Knights of Order megtámadja Equestriát, Twilight Sparkle-nek, Pinkie Pie-nak, Applejacknek, Fluttershy-nak, Rainbow Dash-nek és Rarity-nek egy olyan ellenséggel kell szembe szállnia, amely célja pont, hogy megszerezzék belőlük a Harmónia Elemeit. Még szerencse, hogy sok régi s új barátjuk a segítségükre siet, akikre támaszkodhatnak!"