2019. augusztus 23.

Applegeek





A fandomon belül mindig is külön kasztot képeztek a reakcióvideósok és/vagy műsor-analitikusok. Ezek legtöbbször a nézhetetlentől az "arany lócitrom" kategóriáig terjednek. Legalábbis nagyon nehéz ehhez a műfajhoz valami pluszt vagy élmény hozzáadni a nézőnek, mivel én mindig is úgy voltam vele, hogy ki a lóherét érdekel az, ahogy a másik tévézik. Bamba tekintettel, a felvétel 99%-ában vagy síri csendben, vagy pedig erőltetett hozzászólásokkal, amelyek sokkalta idegesítőbbek, mintha kussban maradtak volna - ez legtöbbször csak arra jó, hogy felébressze az éppen elaludni szándékozó mazochista nézőt.


A reakcióvideók mocsarából általában két kiút létezik.

1. Amikor a készítő sajátos humorérzékét megvillogtatva próbálja a néző számára érdekessé tenni a műsorát. Ezek egy része azonban beleesik abba a csapdába, hogy a humor érdekében elferdítik az eredeti tartalmat, amely így már inkább paródia, mintsem reakcióvideó vagy analízis.

2. Amikor videós egyénisége önmaga ragadja meg a nézőt. Applegeek ezek közé tartozik.




Ez a pocakos amerikai-testfelépítésű férfi Applegeek. Aránylag elég népszerű a fandomon belül, nem véletlenül.

Ugyanis egy elképzelhetetlenül jó kedélyű, optimista és nyílt figura. Egyáltalán nem rejti véka alá a véleményét, érzelmeit és a pónik, valamint a fandom iránt érzett szeretetét. Nem fél a kamera előtt elérzékenyülni vagy éppen mélyen szántó komolysággal beszélni, mikor kianalizálja a részeket.

Mindezek együttesen nagyon személyközelivé teszik a videóit, mintha valóban ott ülne melletted.

Pontosan az olyan estékre ajánlott, amikor nincs senki, akivel egy vödör kukorica és két söralmalé társaságában megnéznéd a legutóbbi Én kicsi pónim epizódot.