2018. január 28.

Szavazás zárás - Látnál-e még Gallop Gálás epizódot?


Hogy pontosan milyen időszámítás van Equestriában, azt senki sem tudja. Egy-két képkockán például négy napos heteket mutatnak a naptárak. Elsőre csupán csak két ünnep jut eszembe, ami alapján kijelenthetjük, hogy eltelt egy év a sorozatban: a Szívmelege Est, és a Nagy Galopp Gála (...te jó ég, de fura magyarul leírni őket). Galopp gála eddig összesen kétszer volt a sorozatban. Az a két epizód ott trónol a kedvenceim közt, különösen a második, ahol Trollesztia kimutatta a foga fehérjét. De vajon ki tud-e még hozni valami a Hasbro ebből a témából?



Nagyon érdekes eredmények születtek. Azt hiszem az első helyen senki sem lepődik meg. Ki ne szeretne még egy ereszd-el-a-sörényem epizódot látni? Amit nagyon érdekesnek találok, az az, hogy az utána következő három lehetőségre szinte pontosan ugyanannyi szavazat érkezett. Ilyen téren tehát megoszlanak a vélemények, nincs egyetértés azok közt, akik nem az eddig látott sémára épülő gálát preferálnák. Van egy ilyen elképzelésem, hogy a legendás kilencedik évad egy gálával fog zárulni.

A következő kérdés még nem került ki az oldal oldalára (hehe, get it? :D), mert némi időt szeretnék hagyni, hogy rágódjatok rajta. Nem mást hoztam nektek, mint egy teóriát mindenki kedvenc lila könyvmolyáról: Vajon Twilight Sparkle szemüveges e?
Equestriának fejlett üvegcsiszolási módszerei vannak, létezik szemüveg is, a sorozatban Rarity és Moondencer is viseltek, csak hogy példákat említsek. Twilight maga is rengeteget olvas, gyakran sötétben. Kis agyalás után felmerülhet a kérdés, hogy vajon a barátság hercegnőjének nincs-e valami baj a látásával. Érdekes módon az Equestria Grils Twilightjának van szemüvege, mégpedig hasonló, mint Moondencernek. Azonban a filmekben szereplő Twilight egyáltalán nem hord szemüveget. Talán valami mágia áll a háttérben? Esetleg kontaktlencse? Esetleg Twilight a szárnyakkal együtt soha nem romló szemeket is kapott? Ki tudja. Ti mit gondoltok?