2017. október 8.

My Little Crossover: Fantasy is Magic!

"Ha valami létezik, abból kell lennie egy póninak. Kivétel nincs!"

Ismerős szavak...?


Amikor először futottam át a Rules of the Internet nevezetű csodát, elég hamar elsiklott a tekintetem efelett a kis szösszenet felett. Akkor még nem is gondoltam volna, mennyire igaz ez az állítás. Íme hát pár ékes példája annak, hogy Equestria lakói bizony bármely más világban megállnák a helyüket!

A mai napon a fantasy műfajé lesz a vezető szerep. Sárkányok, varázslók, lovagok, legendás fegyverek, nagy kalandok, eposzba illő kalandorok és kalandorkompániák. Ha hozzábiggyesztenénk még a listához, hogy "instant diabetes", vagy "rózsaszín-szivárványos konfettiágyú", akkor egész pofás kis leírása lehetne a My Little Pony-nak. Nem titok, hogy a sorozat rengeteg elemet átvett a misztikus legendákat és annak még misztikusabb hőseit feldolgozó történetektől. Olyannyira elszaladt a művészlelkű fanokkal a ló, hogy a sok-sok munkából alig bírtam kiválogatni azt a párat, ami most be fogok ízelítőnek mutatni.

Jacob Kitts csatornája jóvoltából



És nincs is jobb ízelítő, mint Tolkien korszakalkotó fantasy-eposzának megpónisítása. Innentől akár mondogathatjuk is, "a szakállas Celestia után már semmin sem lepődök meg", bár az én kedvenc jelenetem Fluttershy szívmelengető csatakiáltása volt.

A Legolast mintázó póni füleiről valamiért a szamarak jutottak eszembe...lehet, hogy a szamarak Equestria elfjei? Nem tartom kizártnak. (Mazepony alkotása)

A híres fantasy szerepjátékokat valószínűleg nem kell bemutatnom, hiszen még egy epizód is készült róluk, nevezetesen a Dungeons & Discords, még az előző évadban.

A pónisított D&D, JonFawkes változata

johnjoseco már jóval az említett epizód előtt álmodott egy ilyen részről


No persze bundás barátaink a virtuális világokban is próbára teszik magukat, teszem azt a világ legismertebb MMO-jában, a World of Warcraftban.
Berry Punch már ki is választotta a kasztját


Vagy éppen a legendás RPG-ben, a Syrimban:

"Elnézést, Sárkány úr! Megengedné, hogy levadásszam...persze, csak ha nem zavarom vele?"

Vagy éppen az...á, kit akarok becsapni, akármelyik világban!

      Twilight kedvence a Final Fantasy                                                                Sweetie Belle-é pedig a Zelda
Aki pedig jobb szereti a betűkön koptatni a szemeit, azoknak merem ajánlani egy elf vérlovag történetét, aki megpróbál új otthonra lelni Equestriában:
My Little Warcraft - New Friends (sajnos csak angol nyelven érhető el)


És ha netán véletlenül elfelejtenénk, hogy miféle hősies eposznak a megpónisított változatát akartuk megkeresni, akkor sem kell aggódni. Rengeteg olyan alkotást lehet találni, mely nem köthető semmi konkrét műhöz...no persze az kis lovacskákat leszámítva.

Didj My Little Mages sorozatának egy elbűvölő darabkája. No igen, a sárkányvadászatot nem lehet elég korán elkezdeni

S végezetül, ha már híres fantasy eposszal kezdtük, illik azzal is befejezni. Nem vagyok biztos benne, hogy a Game of Thrones és a My Little Pony azok a sorozatok, amiket tipikusan párba szoktak egymással állítani, de úgy tűnik a crossovereknek csak az alkotó szárnyaló elméje szab határt.

Remélem egyszer egy PMV is készül majd, amiben a GoT szereplői eléneklik ezt a dalt



Quiet One crossovere a két sorozat intrója közt


Apró kis ízelítő csupán mindabból, amit a különféle alkotások között meg lehet találni, ha ügyesen kémleli az ember az internetet. Kimaradt egy nagy kedvenced a listáról? Esetleg egy nagy becsben tartott mű, ami még csak meg sem lett említve? Esetleg van egy témád amiről szívesen látnál egy-két pónisított alkotást? Feltétlenül jelezd a kommentek közt, hogy a többiek is láthassák! A My Little Crossover hamarosan visszatér, még több képpel, videóval és irománnyal, akár egy-egy konkrét filmet, könyvet, sorozatot boncolgatva.