2016. március 3.

Óriás plüssök

Sarah Blakey with her My Little Pony Plushie that took her a month to make.

Sarah Blakey, ausztrál művész munkái eredetileg hobbiként indultak. 
De most már nagyiparban űzi az űzhetőt.


Egy animátori diplomával és egy kreatív tudattal felvegyverezve, Sarah Blakey karriert csinált a sorozat iránti szeretetéből..
"Bonyolult töltött figurákat készítek megélhetésért, amik lényegében plüss szobrok, amiket felnőtt gyűlytőknek árulok" mondta.
"Ha tömött állatra gondolsz, akkor egyből egy Teddy maci, egy kiskutya vagy valami hasonló jut eszedbe, de ezek inkább kitalált állatok, szóval gondolkodj nagyban, több szín, több részlet."
"Az alap ár a plüssöknél olyan $500 körül van, de ha egy hatalmas életnagyságú unikornis szobrot szeretnél, többe is kerülhet mint $5000, de egy remek kéiz mestermunkáért fizetsz." mondta.
Sarak Blakey working on a plushie in her Sunshine Coast home.

Egy hobbiként indult

Sarah Blakey elmondása szerint, hobbija személyes érdeklődésből indult.
"Sok lányt láttam az államokban akik My Little Pony plüssöket készítenek és fantasztikus ötletnek találtam, majd egy művészi háttérrel magam mögött azt gondoltam, 'Oh, nem lehet olyan nehéz'," mondta.
"Az internet segítségével elég egyszerű volt megtanulnom a folyamatot, ma pedig immáron négy éve ezzel foglalkozok.
"Ez egy piaci rés, de ha nagy táborod van akkor megélhetést is varázsolhatsz belőle."
Az üzlet teljes mértékben felkérések alapján működik, ahol vásárlói az egész világról dizájn tervekkel keresik fel.
"Valaki elkészíti egy unikornisnak, vagy egy sárkánynak az alaprajzát, majd hozzám jön, hogy a rajzokból plüss legyen." mondta.
Plushies made by Sunshine Coast artist Sarah Blakey.

Sarah Blakey elmondása szerint, a legtöbb vásárló, fiatal amerikai, aki elmélyült a hasonló sorozatokban és a képregényekbenn
"Úgy gondolom, egyre több ember van odakint, és így egyre több kocka (nerdy; nem sértés, ne aggódj) van." mondta.
Ms. Blakey tudja, mestersége nem ismeretlen az államokban, azonban mindössze két másik nőt ismer, akik ezzel foglalkoznak Ausztráliában.
"Minden egyedi, szóval minden egyes nap új mintákat és alakokat alkotok, és különböző mintákat különböző munkákhoz." mondta.