2015. szeptember 16.

Pónik voltak a Functionön!


Tisztelt Méndenki! Örömmel tudatjuk veletek, hogy a nemzetközileg megrendezett Function nevezetű demoscene találkozon egy pónis kép nyerte meg az első helyezést!

A versenyre szánt grafikát Retrotom, Yaeger és egy ismerősük (Booa) juttatták el a találkozó helyszínére. A találkozóról részletesebben ők beszéltek a PPP 31. adásában.

Viszont gondolom most felteszitek a kérdést: ez miért is olyan fontos?

A történet ott kezdődik hogy a már 15. alkalommal megrendezett Function elnevezésű találkozó, ahol a magyar és külföldi amatőr és profi programozók, zenészek, grafikusok, játékfejlesztök és hasonló érdeklődésű emberek találkoznak, és három napig jól érzik magukat. A találkozón több program előadás (élö koncert) is szórakoztatja a népet, és a találkozó fénypontja a különböző kategóriákba indított nevezések bemutatása.


Bence és Boaa a grafika kategóriát választották, és hogy a hatást növeljék, egy paródiát csináltak, a találkozón fellépő élő zenekar, a SIDRIP Alliance tagjait csinálták meg pónis köntösben.

Megjegyzésként: tudomásunk szerint a zenekar tagjai között egy brony sincs!
A szombati nagy eseménynél a bemutatásra szánt művek felsorakoztak, egy úgynevezett kompóban, és 20:00-kor elkezdődött a grafikai munkák bemutatása. A kis csapatunk izgatottan követte az eseményeket, de a jobbnál jobb képek láttán egyre inkább reményt vesztve figyeltek tovább. De aztán fellvillant a kép címe (SIDRIP Ponies) és a készítők (Bence és Booa) nevei.
A tömeg a cím láttán elkezdett halkan kuncogni, majd mikor kikerült a kép, mindenki nagy nevetésbe kezdett, majd egy óriási tapsvihar fogadta a képet. Egyszóval, a srácok nagy győzelmet arattak.


Ez a kis poszt igazából csak azt hívatott bemutatni, hogy a magyar brony szférán kívül is lehet pónikkal tarolni! És ezzel is szeretnénk buzdítani titeket az alkotásra, vagy ha nekünk ez nem is megy, akkor gondoljatok csak a nyereményekre, amiket a versenyek nyertesei zsebelhettek be! Ez Bencéék esetében tablet volt, de a különböző versenyszám győztesei videó kártyát, hangkártyát, digitalizáló táblát kaptak!