2015. március 1.

Őrségváltás


A régebbi olvasók talán még emlékeznek erre a fent látható bannerre. Egy kaotikus időszak lezárását követően, sok, a blog megindítása óta aktív, illetve a korai életében csatlakozott szerkesztő távozása után az újjászületésünket jelképezte.

Mindemellett azt is, hogy semmi sem tart örökké. Beleértve az én közreműködésemet is a blog életében. Nehéz felhagyni valamivel, ami az elmúlt két évben a tulajdonképpen napi rutinom részévé vált. Volt időszak, amikor minden nap írtam valami kis bejegyzést, vagy akár többet is. Versenyt futottam az Equestria Dailyvel, hogy a egy-egy hírt még náluk is előbb hozzunk le, vagy ha épp egy sűrűbb időszakra vártam, előre dolgoztam, hogy ne maradjatok tartalom nélkül. De van az a pont, ahol már egyszerűen semmir sem elég. Egy ideje már eljutottunk oda, hogy egyéb kötelességeim mellett a szabadidőm nagy részét felhasználva futott a blog, sőt, időnként a kötelességeimet lazán kezelve szakítottam rá időt. Amikor ősszel közzétettem a legutolsóálláshirdetést, már akkor is sokkal inkább utódokat kerestem, mintsem munkatársakat, és csak reméltem, hogy kitartanak addig, amíg belerázódnak annyira a szerkesztésbe, hogy teljes önállóság mellett is megállnak a lábukon.

Hogy is jutottunk idáig?

Amikor csatlakoztam, sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig kihúzom vagy ennyi később ennyi felelősséget vállalok. Akkoriban teljes mértékben koncepciók nélkül csöppentem bele a blog életébe. Leginkább a fórumon voltam aktív, amit rendre szét floodoltam mindenféle holmival, amit a fandom kitermelt. Akkor karácsony környékén, talán a két ünnep közt keresett meg az elődöm, Thorin, hogy ezt folytathatnám a blogon, hivatalos minőségben is. Néhány hónappal később felhagyott a szerkesztéssel és Sweetheart Anne társaságában folytattam a munkát. Ez az időszak olyan volt, mint egy székfoglaló játék. Nyárra egyedül maradtam, és Amcsi megkeresett azzal, ha már így alakult, nem venném-e át a főszerkesztői pozíciót. Akkoriban már nagyon lehetett érezni a főszerkesztő hiányát, így hát elfogadtam az előléptetést. A blog szépen gyarapodott, magam is mind inkább beletanultam, mit hogy kell és hogyan érdemes. Elértük az ezredik bejegyzést, egy milliomodik látogatót, közben társszerkesztők jöttek és mentek. Időről időre megpróbáltam magam mellé állítani valakit. Rossz ötletnek tartottam, hogy egy személyben testesítsem meg a blogot, ugyanis ha valami miatt fel kell hagynom vele, akár időlegesen, akár végleg, nem marad, aki tartsa a frontot. Végül rátaláltam Shironra és Matroxra, akik már hosszú hónapok óta állják a sarat. Így hát valamikor januárban elhatároztam, hogy az ezredik bejegyzésem után leteszem a tollat. Aztán kicsit elszaladt az idő, akadt még egy s más, amit még be akartam fejezni, így végül négy bejegyzéssel kicsúsztam ebből az elegáns számból.

Hogyan tovább?

Habár a blog szerkesztéssel felhagyok, és bízom benne, hogy az egyik kollégám megfoszt a főszerkesztői titulustól, a fandomot nem hagyom el. Technikai munkatársként folytatom pályámat, időnként szeretnék pár vendégbejegyzést küldeni videó, képregény és akár fanfic fordítások képében, utóbbit sajnos korábban feladni kényszerültem időigényessége miatt. És persze fél szememet továbbra is a blogon tartom.

Köszönöm a figyelmet és támogatást, amit tőletek kaptam!

bitterman