2015. március 20.

Alikornisok, Alikornisok mindenhol...


Vajon tényleg négy alikornis van egész Equestriában? Csak négy hercegnő lenne?
Vannak Brony-k, akik még sosem tévedtek ekkorát...Azt már többször megszokhattuk, hogy esetleg egy-két animátori hiba becsúszik az animálásba. Például:

Két Bon Bon van ott a versenyen, (mondjuk, lehet hogy ikrek...)

Spike irgalmatlan hosszú lába,

és Rainbow Dash leelőzi Rainbow Dash-t. (mondjuk lehet, hogy ők is ikrek...)

Viszont vannak olyan hibák, amiket nem lehet véletlenszerű tollvonásnak nevezni. Az alikornisok meganimálásához, sokkal több tollvonás kell...

Menjünk sorban. Többször tűntek fel alikornisok a sorozat során. De mindegyikük a háttérben volt eddig. Kik ezek az alikornisok? Lehet, hogy az ötödik évadban mind egyszerre fognak lezárni egy évadot valami nagy dologgal? Nem tudni, mindenesetre ez az ötlet az én agytekervényeim között látott napvilágot.
A Hasbro eddig a sorozat során csak egy karaktert jelentett be hivatalosan alikornisként, a három hercegnőn kívül. Ő pedig mindenki kedvenc lila (volt)unikornisa, Twillight volt.

A Hasbro mást nem is mondott. Amikor felhozták nekik a random unikornisokat, nem mondtak semmi konkrétat, csak annyit, hogy puszta véletlen.

De nem hiszem, hogy véletlen lenne az, hogy a bűvész óvodában Twillight mellett ott csücsül egy kis alikornis. 

Vagy hogy Manehatten-ben Neon Lights-nak olyan durva koncertje volt, hogy másnaposság helyett alikornisként ébred. Történnek dolgok Manehattenben, de ez nem hiszem, hogy ez még az ottani mércében a normális kategóriát üti meg.

Mondjuk azt megértem, hogy esetleg az Equestria Games selejtezője egy olyan volumenű esemény, hogy még egy alikornis is megjelenik, de akkor miért csak 45 póni nézi az egészet? És miért a pompompónikat nézik, mikor ott van egy alikornis....

Az minden évad, legalább egy részében el van rejtve egy.  Nehéz őket megtalálni, de nem lehetetlenség. 
Mindennek ellenére, még egy logikai gikszer is van a dologban. Nem mintha az egész mögött lenne egy.
De mikor Tirek ellopja a pónik erejét, miért nem látjuk ellopni azoknak az alikornisoknak az erejét is? Talán sikerült elrejtőzniük? Lehet, hogy visszavonultak erőt gyűlyteni az ötödik évad gonoszára? Vagy egy másik ok van a dolog mögött?
Így ezzel kapcsolatban lenne is két kérdésem:
  • Nektek hány alikornist sikerült összesen összeszámolni?
  • Szerintetek vajon lesz valami értelmük sorozaton belül?

Mindenesetre nem lehet tudni semmit. Nem tudjuk, hogy ki lesz a következő alikornis, vagy hogy egyáltalán, miért vannak ott. 
Sőt, talán még egy nap, a mane six, egyik-másik tagja is szárnyat, vagy szarvat fog növeszteni.

(vagy esetleg mindkettőt)