2014. augusztus 2.

Hírek 08.02.


Rendszerint a nyár ezen szakasza az uborkaszezon vége és a folyamatosan zajló találkozók alaposan ellátnak kisebb nagyobb hírekkel. Idén sem kell csalódnunk.


Bandatoborzás

Gold Péter társunk szeretne egy brony bandát összehozni, és várja elsősorban Pest megyéből a hangszerek megszólaltatásában jártas vagy jó hanggal megáldott reménybeli társait. Ő maga egyébként két éve dobol.


Képregénysorozat, 24. szám

Ehhez most nincs borítókép, de úgy is a tartalom a lényeg:
Viszály tudja, hogy Rebegőcske szereti az állatokat, ezért úgy dönt, fogja őt és a Cukijegy Lovagokat és tesznek egy kirándulást az időn át, hogy megnézhessenek pár állatot Equestria múltjából. Sajnos egyik-másik nem túl barátságos. Ugye Viszály vissza tud emlékezni, hogyan juthatnak haza?


Friends Forever sorozat, 10. szám

Rebegőcskéhez váratlan látogató érkezik a környék legagresszívebb fazonja, Szikla Szilárd képében. Vajon meg tudja győzni a minotauruszt a finomabb viselkedés előnyeiről?


Új írók az 5. évadhoz

Mivel egész apró és teljesen veszélytelen hír, még azokra is, akik nem szeretnének megismerkedni az epizódok tartalmával azok vetítése előtt, itt közlöm le a hírt, hogy a sorozat íróinak listájára két új név kerül fel. Egyikük Nick Confalone, aki korábban olyan stúdiók rajzfilmjein dolgozott, mint a Disney és a Warner Bros. A másik egy hozzánk közelebb álló név, G. M. Berrow, aki a sorozaton alapuló könyvek egy elég tetemes részét jegyzi.


Applejack and The Honest-to-Goodness Switcheroo
Ha már Berrow, nem rég megjelent az Amazon kínálatában legújabb könyve.
Almásderes naplóírásba kezd, hogy nyomát hagyja mind annak a kemény munkának, amit Édes Almáskertben végez. Amikor egy barátja akár a legkevésbé bosszantja, arról is kerül egy bejegyzés. Jól esik így kiereszteni a gőzt. Ahogy telnek a napok, Almás naplóbejegyzései egyre inkább panaszokká válnak melyekben őszintén ír mindarról, ami bántja őt. Azonban amikor a könyv rossz patákban köt ki, hatalmas pácban találja magát.


Hivatalos DJ Pon3 album

"DJ Pon3 háttérszereplőként kezdte, aki a sorozat során még sosem szólalt meg. Az elektronikus zene DJ-je, aki hagyja, hogy a zenéje beszéljen helyette." Mondja Mattew Proulx, a Habro munkatársa. Az album egyébként a sorozat dalainak remixeit fogja tartalmazni, számos (meg nem nevezett) előadó munkáiból válogatva. Az album felett a Lekeshore Records bábáskodik és a megjelenés idén őszre várható.


Past Sins könyvmegjelenés

A Fallout Equestria után egy másik híres és népszerű fanfic is könyvkiadást kapott, sőt, most készülnek a második kiadásra, amit az érdeklődők már elő is jegyezhetnek egy ideje. Aki szeretne magának egy példányt a polcára, itt tájékozódhat, illetve írhatja fel magát a várólistára.


Midnight Mares


Egy új, nagyon érdekesnek ígérkező film készül, melynek első kedvcsináló videójáról tegnap rántották le a leplet. A mozin egyébként a Children of the Night c. zenés videót is jegyző csapat dolgozik, ami legalábbis a technikai oldalon garantálja a minőséget, de a tartalmi oldal is egy egészen érdekes alternatív világnak ígérkezik. Remélem kicsit gyorsabban halad majd a munka, mint a legutóbbi filmjüknél.


Leaving the Vault


Ha mégsem, a türelmetlenebbeknek holnap bemutatkozik egy egész komolynak ígérkező Fallout Equestria kisfilm. A látványról ezúttal a Source Filmmaker gondoskodik, de ez nem ok az aggodalomra. Láttunk már néhány remekül sikerült videót és a trailer nagyon hangulatosra sikerült. A film bemutatója egyébként épp ma lesz a Bronycon 2014-en, ottani idő szerint 1:45-től, mi, a pórnép, pedig a következő egy-két héten belül kaparinthatjuk karmaink közé.


MegaMare X gameplay demo


A legutóbbi hírcsokor egyik játékáról került ki egy alfa gameplay videó. A játékról alkotott képünket valószínűleg nem forgatja fel, de a stílus vagy az eredeti MegaMan rajongóinak biztosan érdekes.


Középkori Equestria projekt


Egy újabb koncepciójában nagyon érdekes játék projekt, a először a tavalyi nagyobb amerikai találkozókon mutatkozott be, és mivel jó munkához idő kell, még mindig dolgoznak rajta. A demó videó mindenesetre látványban impozáns. Remélem a legtöbb nagyszabású rajongói játékkal ellentétben ez egyszer el is készül. Az mindenesetre jó jel, hogy elég messzire manővereztek az eredetitől ahhoz, hogy C&D-re ne nagyon számítsunk. Naprakész információkat erre találtok.


BUCK 2014


És végül ha a nyár a találkozóké, megérkezett a legnagyobb európai összejövetel új videója, ami további apróságokat árul el, miért is lenne érdemes egy hétvégét Manchesterben tölteni. A részletekbe nem mennék bele, akinek kicsit is aktuális, az a videóból és a rendezvény honlapjáról mindent megtudhat. A jegyek még kaphatók.