2014. április 8.

Kockasarok: Játékok

Valamikor egy hozzászólásban ígértem, hogy összegyűjtöm egy bejegyzésben a pónis rajongói játékokat. Ez lesz az a gyűjtőbejegyzés, ide fognak bekerülni a már kész vagy valamilyen formában játszható darabok.

Emellett kiemelném, hogy volt már egy hasonló vendégbejegyzés psvitahuntól és egy belsős Hubberától. A Gameloft hivatalos játéka sem szerepel majd a listában. Szintén nem szerepelnek a flash címkével ellátott bejegyzések játékai, mert ezek könnyen kereshetők. Ami még ide tartozhat, Steam csoport és Minecraft szerver a közösségben.

Egyszerre nem találtam meg az összeset, folyamatosan bővülni fog a lista az újakkal és régebbiekkel, de ti is hívjátok fel a figyelem, ne maradjon ki semmi.


Minty Fresh Adventure!
Egy régebbi játék a Pony Platforming Porjecttől. Minuette, a fandomban fogászként ismert póni, elégedetlen cukijegyével, ami szerinte nem tükrözi igazi hivatását, ezért hát kalandra indul, hogy megváltoztathassa.

A játékot itt találjátok.


Minty Fresh Adventure 2
Az előző folytatása, vagyis egyelőre még annak demója. Egy nagyon hasonló játék, de itt már három szereplő között váltogatva játszhatunk. Mindegyiküknek megvan a maga specialitása.

A játékot itt találjátok.


Minuette vs. Tardiness
Igen, tudom, egy kicsit túlzásba viszem a kék egyszarvú propagandát, de hát így alakult. A harmadik darab egy logikai platformer. Időre kell teljesítenünk az egyes szinteket, melyek természetesen egyre hosszabbak és egyre nagyobb kihívást nyújtanak.

A játékot itt találjátok.


Minty Fresh Adventure!
Az első játék kissé átdolgozott változata, amiben ezúttal valóban Mintyvel, a harmadik generációs pónival indulhattok kalandra.

A játékot itt találjátok.


My Little Karaoke – Singing is Magic
Akár a My Little Pony hivatalos oldalát nézzük, akár a rajongóit, nagyon erős részét képezik a zenék. Annyira, hogy egy játék is készült a témára, amely hangszalagjaitokat teszi próbára. Mióta hírt adtam róla, egy kiegészítő lemezt is kapott. A játék fut Windowson, MAC-en és Linuxon.

A játék letölthető innen.


Lunas Letter

Egy egyszerű 3D-s játék, melyben Luna hátán szárnyra kapva kell minél több pontot összegyűjtenünk. A Silly Mare Games csapata készítette. Fut Windowson, MAC-en és Linuxon.

A játék letölthető innen.


Nightfall
Szintén az előző csapat munkája, amely még csak beta fázisban van, de szépen fejlődik, már annak negyedik verziója nyúzható.

A játék letölthető innen.


Fighting is Magic: Tribute Edition

Egy emberként hördültünk fel, amikor a Hasbro C&D eljárás alá vonta a játékot és a csapatnak be kellett szüntetnie a munkát, legalábbis az eredeti formájában. Szerencsére a fandom megmenteni látszik az ígéretes darabot, és egy hónapja közkinccsé vált egy javított, kibővített változat.

A játékot innen letölthetitek, illetve itt találtok róla egy rövid leírást.


Pony Kart
Szintén egy jobb sorsra érdemes próbálkozás, melynek befejezésével a készítők idő hiányában hagytak fel. Korábban keringett az interneten egy nem hivatalos pre-alpha, ami nekem is megvolt. Ha megtalálom, ahhoz is kap letöltőlinket. A készítők közzétették a forrást, így folytatódhat a munka.

Egy kis segítség a játékhoz:

A videó leírásában megtaláljátok a szükséges linkeket.


My Little Investigations
Egy point&click kalandjáték, melyet az Equestrian Dreams fejleszt. Április 9.-én jelent meg az első ügy, melynek végére természetesen Twilight bőrébe bújva kell pontot tennünk. Korábban részletesebben is foglalkoztam a játék demójával. A játék fut Windowson és MAC-en, illetve a készítők szerint Wine-ban Linuxon is.


A játék letölthető innen.


Starswirl Academy
Nem igazi játék, inkább egy többé-kevésbé interaktív mese. A program még csak demó.
Fut Windowson, MAC-en és Linuxon.

Letöltés innen.


Pony Amnesia: Love & Mistress
Szintén egy vizuális novella és szintén csak demó. Egy Elvadult Rengetegben magához térő póni bőrében barangolhatjuk be Pónifalvát. Bár a kis város lakói lelkesen készülnek a Nyári Nap Ünnepére, valami sötét dolog készülődik a háttérben.

Letöltés innen.


Ponyvania

Azt hiszem, a címe mindent elmond. A játékot letölthetitek innen.


Legends of Equestria
Egy egyelőre erősen fejlesztési fázisban mozgó MMORPG, így az év nagy részében nem játszható, mégis felkerül a listára, mert nagyjából fél évente tartanak egy-egy hétvégét felölelő nyílt tesztet, ahol egy regisztráció ellenében, megnézhetjük, hogy haladnak a munkával.

A Legens of Equestria honlapja.


Horse Game

A Horse Game egy egyelőre a fejlesztési szakasz elején tartó 3D-s játék. Egyelőre csak játszható techdemók publikusak belőle, de a munkával halad a csapat, így jó eséllyel valódi játék is születhet belőle.

A legfrissebb letölthető változatot itt találjátok.