2013. július 20.

BronyConok Európában

Bár most nálunk is megszaporodtak az összejövetelek, ha valaki mégis külföldön tartózkodna a nyár végén, esetleg célurányosan el szeretne látogatni egy nagyobb találkozóra, annak természetesen bőven van rá lehetősége.


GalaCon


Elsőnek mindjárt itt lesz a pontosan két hét múlva, vagyis Augusztus 3-4. tartandó GalaCon. Mint arról korábban hírt adtunk, a helyszín Ludwigsburg, Németország, Forum am Schloss-park. A szervezők nem fukarkodtak semmin a rendezvényre szánt idő kitöltését illetően, mindenki megtalálhatja a maga számítását a szombati nyitóceremóniától a hétfő hajnali zárásig. A jegyek már sajnos vagy szerencsére mind egy szálig elkeltek, így aki csak most határozná el magát már kifutott az időből.

A GalaConról részletesebben.


BUCK


Aki viszont olyan találkozót keres, ahova még be tud ugrani, az augusztus végi BUCK-ra még mindig van esélye eljutni. A helyszín a The Bridgewater Hall Manchesterben. Unatkozni garantáltan ott sem fog senki.

A BUCK-ról részletesebben.


UK Ponycon 2013


A korábban kitárgyalt találkozóknál persze többet tartogat Európa. Aki a nyaralás után szeretne elnézni egy találkozóra, rögtön mehet Cardiffba, a Mercure Cardiff Holland House Hostel and Spa-ban szeptember 7-8-án megrendezésre kerülő UK Ponyconra. Jellegében egy kissé másféle találkozóról van szó, jobban hasonlít a nálunk megrendezésre kerülő piknikekre. Csak épp luxusszállodában. A napijegy felnőttek számára £15-tól, az egész hétvégére szóló bérlet £25-tól kapható.

A UK Ponyconról részletesebben.


Brony Days


Aki nem szívesen lépne túl a La Manche csatornán, az megállhat félúton és eltölthet egy hétvégét Párizsban, az október 26-27-én esedékes találkozón. A rendezvény szépen szerveződik, a vendégek szépen lassan jeleznek vissza érkezésükről, Legutóbb ép EileMonty, a Dupla Színrobbanás (Double Rainboom) egyik szinkronszínésze. A pontos programterv sajnos még nem nyilvános. A napijegy 35€-tól, a bérlet 49€-tól kapható.

Részletek a Brony Days-ről.


Crystal Fair


Ha szerettek hosszú távra tervezni, ideje elkezdeni apróval megtölteni a malacpersejt, mivel jövőre, vagyis 2014 július 4-6-án Finnország is beáll a sorba és nagyszabású találkozót szervez Crytal Fair néven. A pontos helyszín Helsinki, Finlandia Hall. Természeresen ilyen sokkal a megrendezése előtt még nincs sem részletes programterv. A jegyek viszont már most lefoglalhatók, a háromnapos bérlet nem kevesebb, mint 80€, illetve limitált számú, különböző extrákat biztosító jegyek 150-től 500€-ig. A vendégek közt egyelőre olyan nevek szerepelnek, mint Broyfied, Przewalsky's Ponies és TeiThePony.

A Crystal Fair-ről részletesebben.

Emellett a hosszú várakozási idő alatt a szervezők kiírtak egy verseny "Ponify Finland" névvel. A feladat, hogy készíts, találj ki valami Finnországra jellemző dolgot és tedd pónisabbá. A teljes verseny kilenc hónapig fog tartani és három számra lesz felosztva. Egy-egy versenyszám három hónapos. Az első szám Digital Art címen július 4-én indult és október 4-ig tart. Ide természetesen különböző számítógépes rajzokkal lehet nevezni. A legjobbak ajándéka egy-egy póló, illetve művük részt vesz a találkozó jótékonysági árverésén.

A verseny szabályzata:
  • Csak "Safe For Work" tartalommal vehettek részt. Tilos a rule34 implicit és explicit formája, meztelenség és erőszakos tartalom.
  • Csak az alapjaitól kezdve saját munka nevezhető. A részben vagy egészben másolt, esetleg másoktól lopott munkákat kizárják, viszont szabadon elérhető fényképeket hesználhattok, ha bizonyítani tudjátok, hogy engedéllyel használtátok. Folytatásos művel (képregénnyel) is indulhattok.
  • Szerzői jogi oltalom alá eső tartalmat nem használhatsz az eredeti szerző engedélye nélkül.
  • Nem helyezhetsz el termék nevet vagy létező személy nevét a megfelelő engedély nélkül.
  • A pályázatra benyújtott rajzodnál hozzájárulsz, hogy azt a szervezők felhasználhatják promóciós célokra a jövőben megrendezendő hasonló versenyeken.
  • Hogy megkaphasd a nyereményed, meg kell osztanod a szükséges személyes adatokat (név, cím, stb.) a szervezőkkel.
  • Fizikailag létező alkotás esetén azt személyesen kell elvinned a találkozóra, vagy a szervezők által megadott címre postán kell eljuttatnod, hogy részt vehessen a jótékonysági árverésen.
A versenykiírás.