2013. április 6.

BronyConok Európában

 

Sokan gondolják, hogy az igazán nagyszabású találkozókhoz a pocsolyán túlra kell utaznunk,
csak így találkozhatunk a szubkultúránkban hírességnek számító emberekkel. Szerencsére ez nincs így. Idén nyáron részünk lehet rögtön két nagy európai találkozóban.


GalaCon 2013Augusztus 3. és 4. között a Forum am Schlossparkban (Ludwigsburg, Németország) megrendezik a GalaCon-t. A rendezvényen olyan vendégek teszik tiszteletüket, mint Andrea Libman (Fluttershy és Pinkie Pie szinkronhangja) és Peter New (Big Macintosh szinkronhangja). A legfrissebb fejlemények követhetők természetesen Twitteren, Facebookon illetve a GalaCon honlapján. A jegyek már kaphatók.


BUCK 2013Egy másik  nagyobb találkozó készül az Egyesült Királyságban, mégpedig idén augusztus 23 és 25 között megrendezésre kerülő BUCK, amely Európa legnagyobb BronyCon-jaként hirdeti magát. Ennek helyszíne The Bridgewater Hall, Manchester. Vendégekben itt sem lesz hiány, ellátogat a rendezvényre The Living Tombstone, Wooden Toaster és még sokan mások. A jegyek már (egy kisebb fennakadás után újra) kaphatók. A találkozó részletei, a jegyárak és a legfrissebb hírek olvashatók a találkozó honlapján, illetve Facebookon és Twitteren.


BronyDays


Lassan szerveződik egy másik nagyobb találkozó október 26-27-re, a helyszíne Párizs Montreuil városrésze. A részletekről még csak nagyon keveset tudni, de az időpontból ítélve Nightmare Night bulinak ígérkezik. A hírek követhetők Twitteren, Facebookon és a találkozó honlapján.


8 megjegyzés:

 1. Post about cons in Europe
  They are still fu*kin' far from here

  VálaszTörlés
 2. A GalaCon Németország déli része, az nincs olyan messze.
  Meg hát, mindenképp közelebb van, mint NY vagy La. :)

  VálaszTörlés
 3. Nem akarnak majd 1szer Magyarországra jönni? :D

  VálaszTörlés
 4. Look at all the cons I can't go to :D

  VálaszTörlés
 5. @Nevtelen 2
  Dehogynem! Csak tartanunk kell egy akkora cont, amire megéri nekik.
  A feladat adott. :D

  VálaszTörlés
 6. Beszélgetünk a Mondocon főszervezőjével kb január óta probáltunk valami pónis dolgot összehozni. Sajnos nem csak mi magunk, de maga a Mondo főszervezője is magakadt a jogi részénél.

  A lényeg, hogy kaptunk még egy esélyt, hogy leszervezzünk egy pónis program sorozatot a mondo napjára, amire szerintem rengetteg külföldi brony eljönne. Most szombaton is jelen volt egy és csatlakozott hozzánk.


  Sajnos a terem bérlés egy külön bronyconra 1 millió forint. Ebbe rengetteg minden nincs benne és a meghívott vendégek, szintén hatalmas összegekbe kerülnének.

  Ám a mondoval közösen színpadot, némi helyett kapnánk és kezdetnek tökéletes lenne.


  Ötleteket vár, hogy milyen programok lehetnének, persze jogtiszta program ötletekre van szükség. Így kilőve pl, a részek, animációk, az öt percesnél hosszabb pmv-k. Részben pónis zenék, konzol játékok minden mennyiségben.


  Röviden, a hely adott, színpad adott, ha képes a közösség összefogni és leszervezni egy elfogadható (ISMÉTLEM JOGTISZTA) programsorozatot.

  VálaszTörlés
 7. Pontosan mi 1 millió? :/ 1 db terem?

  A közös színpad az mennyibe kerülne?

  És mi az, hogy nem lehet részt vetíteni, mert nem jogtiszta? Ha beszereznétek egy német DVD-t vagy Blu-Rayt, az már jogtiszta lenne?

  Utánanéznék ennek a jogtisztaságnak, hogy hogyan lehet jogtisztának maradni (vagy mennyi pénzt kellene rádobni)

  VálaszTörlés
 8. A jogtisztaság nem attól függ, hogy megvan-e az eredeti DVD/BD, ha azt megveszed, attól még nem tarthatsz belőle nyilvános vetítést, ahhoz külön licenszt kell venni.

  VálaszTörlés