2013. január 5.

Ismertető: My Little Investigations

Nemrégiben megérkezett az Equestrian Dreamers készülő point'n click kalandjátékának második, javított demója. A stílusnak PC-n mélyre nyúló gyökerei vannak, de sajnos manapság kevésbé népszerű és méltatlanul hanyagolt. A történet során Hajnalcsillám bőrébe bújva kell pontot tennünk egy betörési ügy végére.


Azután vehetjük át az irányítást, hogy Páratlan butikját kirabolták és nyoma veszett macskájának, Opálnak, valamint legértékesebb drágakövének. Adott minden, amit megkövetel a stílus. A nyomokat a tárgylistánkra gyűjthetjük, kombinálhatjuk őket egymással és a karakterekkel, ezzel bizonyítékokat faragva belőlük. A játék során a sorozatból ismert szereplőkkel beszélgetve kell lefolytatnunk a nyomozást. Dolgunkat nehezíti, hogy a pónik titkolóznak vagy hazudnak és bizonyítékaink bemutatásával kell őket vallomásra bírni. A stílusban járatlanoknak sincs okuk az aggodalomra, Cukorfalat segíti majd őket tanácsaival, egy kis humort csempészve a játékba, ahogy kioktatja Hajnalt a nyomozás módszereiről.


A grafikát tekintve tisztes iparosmunkát láthatunk, a környezet szépen megrajzolt, a mozgásanimációk folyamatosak és ha nem is hozza a rajzfilm színvonalát, azért elég szép. A hangok terén kicsit vegyesebb a helyzet. A zörejezés a helyén van, a háttérben felcsendülő dallamok nem ütnek el a képernyőn zajló eseményektől, a szinkronszínészek jó munkát végeztek, viszont itt-ott érezni, hogy nem stúdióban, profi felszereléssel álltak neki a párbeszédek rögzítésének. A hangerő ingadozik és néhol a hangminőséggel is akadnak problémák.


Összességében egy nagyon érdekesnek ígérkező programról is van szó, a teljes verzióba további lehetőségeket terveznek beépíteni, mint például a partner rendszert, mellyel barátainkat hívhatjuk segítségül a kevésbé kezes tanúk szóra bírásában. Minden adott, hogy a legösszetettebb, legkomolyabb pónis játékká válhasson.

A demó elérhető az Equestrian Dreamers honlapján Windows, Linux és OS X rendszerekre.

4 megjegyzés:

  1. Jónak hangzik. :)
    Hol lehet beszerezni a teljes verziót? :(

    VálaszTörlés
  2. Értem. Mindenesetre így nem túl jó. Alig lehet benne valamit csinálni :(
    És iszonyat sok a beszéd -.-
    Azért várom a teljes verziót :)

    VálaszTörlés
  3. A sok beszéd a stílus velejárója. A teljes verzióban bővülni fognak a lehetőségek, de ezt így is inkább úgy kell kezelni, mint interaktív fanficet.

    VálaszTörlés