2012. december 22.

1 éve Jegymester

Hellú! Nevem Green Gear. De közismertebb nevem Inchay, a Jegymester. Én vagyok a Hunbrony találkozók szervezője. És e hónapban van 1 éve, hogy szervezek ennek a rajongói csoportnak!

Szeretném összegezni az 1 éves szervezésembe tartozó találkozókat, hogy visszaemlékezünk a szép időkre. Nosztalgia mindig jó érzéssel tölti el az embereket még ha azóta összevesztek néhányan a csoportban vagy hasonlok.
Hol is kezdjem. Mondjuk ott, hogy egy élmény volt ez az egy év és élveztem megszervezni a találkozókat. Szerettem és szeretem is a társaságot. De miért és hogyan lettem szervezője a társaságnak?

Egyik barátommal éppen unalmunkban a Puruttya nevű oldalt nézegettük ahol ki volt téve az imádot sorozatunk az itteni felirattal. Nevetve elkezdtük nézni, mi az istenit keres ez itt. Hamar megállapítottuk, hogy nem is rossz a sorozat, de az adott rész felénél kikapcsoltuk.
Azután min eltelt fél év. Egy lány ismerősöm kitett egy képet amin azok a pónik szerepeltek avval a szöveggel, hogy Animeconra beöltöznek. Egyből csatlakoztam hozzájuk mivel mekkora laza póninak cosplayelni! Aztán eszembe jutott a sorozat feliratos változata (nem tudok angolul...) így elkezdtem nézni ha már beöltözök belőle. Hát mit ne mondjak... hamar beleszeretem a sorozat varázsába! Az első évad felénél tartottam amikor összevesztem a lánnyal és kidobtak a cosplay tervből, de attól függetlenül néztem tovább. A második évad első két részénél hagytam abba mert elfogyott a felirat. Kétségbe esetten kutattam a feliratos verzió után és hamar rájöttem, hogy utolértem a sorozatot. A keresgélés közben akadtam rá erre a blogra és itt tudtam meg a brony lét fogalmát (hát elégé megkönnyebbültem).
Itt olvastam az első találkozóról amiről sajnos lecsúsztam így nem tudok róla sokat mesélni. De a második találkozóra eljutottam...

Első találkozó: Mozi Meet 

(Azért írom elsőnek mert innentől kezdődik a pályafutásom) Nem gyűltek össze sokan. De elegen, hogy megszeressem a társaságot. Itt indult be a szervezői pályafutásom és itt kaptam meg a "Jegymester" titulust, mivel én vettem meg a társaság nevében a mozijegyeket. Azóta ismernek a Lurdy moziban mint "pónis srác". De a segédkezésem nem fulladt ki ennyiben. A film nézés után a Pizza Kingbe mentünk volna ami elvileg zsúfoltságig tele volt. Így leszerveztem a társaságot abban a percben az Osterbrau éterem-kocsmába. Ekkor már kineveztek társ szervezőnek. 


Második találkozó: Bowlingozás

Ennél a találkozónál elvileg csak segédszervezőként lettem volna, de olyan szinten megszervezetem egymagam, hogy nyugodtan kimondhatom, én szerveztem. Itt adódott szervezésbeli problémák. Nem volt utalásos rendszer így mindenki helyszínen fizetett. Azaz el jött Discord és keverte nekem a szart. De a lényeg, a társaság jól érezte magát. Sokan eljöttek a találkozóra és rengeteget nevetünk (Pinkie Pie büszke lehetett volna ránk!)


Harmadik találkozó: Korcsolyázás 


Az első korcsolyázás a csoporttal. Itt készült el az első összevágott videó ami nagy sikert aratott. Ennyi bénázó bronyt a jégen még nem láttatok! Sajnos kevesebben jöttek mivel itt vezettem be a pénz előreutalást az előző meet tanulsága miatt. 


Negyedik találkozó: Házibuli 

Ezt a bulit igazából nem én szerveztem csak reklámoztam. De nem tekinthetek el felette mert túlságosan ütős party volt ahhoz, hogy ne említsem meg. Achinhi szervezte a gigabulit és mit ne mondjak... egy vérbeli házibuli volt ami megrengette a talajt! Ezt ha valaki kihagyta az bánhatja! Még szerencse, hogy itt sok sok sok sok sok sok videó készült. 


Ötödik találkozó: A legelső Hunbrony piknik 

Az első piknik találkozó amire több mint 60 fő jelent meg! Há valószínű az olcsósága és a kötetlensége miatt nyerte el az emberek tetszését. Olyanyira, hogy későbbiekben szinte mindenki pikniket szervezet. Vicces volt eljátszani a talin a Sisterhooves Social epizódot élőben (ami egyébként Falling Star ötlete volt). A svédasztalos piknikre visszagondolva mindig csorog a nyálam...


Hatodik találkozó: Vidámparkozás 

A piknik akkora sikereket ért el, hogy a társaság megszavazta következő programnak. Ekkor már javában folytak a csoporton belül a belső viszályok (Discord megint tiszteletét tette) így ez volt az utolsó találkozó a régi nagy társasággal, de már itt is fogyatkoztunk. De ettől függetlenül elegen jelentek meg, hogy élvezhessük egymás társaságát! Ezen a meet-en bizonyította Crutio, hogy rábízhatom későbbiekben a találkozókat mivel az apró programjaival nagyszerűen letudta kötni a társaságot! Az este beálltával elmentünk a vidámparkba, hogy jó buli mellet élvezük a körhinták élményét. És ezen a találkozón készült el a legjobb videó ami Lockie, a díszletmesterünk keze munkája!


Hetedik találkozó: Lasertag Meet

Igazából ez a találkozó előtt volt még két meet amit én szerveztem. Csak nyáron már olyan viták mentek a csoportban, hogy össze-vissza mindenki szervezett meeteket és a csoport kezdet szétomlani. Nagy nehezen néhány bronyval (jelenlegi adminok a csoportban) megreformáltuk a csoportot és helyreállítottuk az békét. Azóta nincsen nagyobb vita a csoportban. De lehet, hogy régi emberek elhagyták a társaságot, a kemény mag mellé sok új tag érkezett és érkezik mai napig! A lasertag-ozás már a helyreállítás után lett szervezve. Szeretett és tolerancia nevében agyon lőttük egymást! Kimondótan jól szórakoztunk.


Nyolcadik egyben utolsó találkozóm: Ismét korcsolyázás 

Volt ezelőtt is két találkozó. Egy közös Animecon-ozás és egy újabb mozizás. De mivel nem jelentetek különösebb kihívást és nem készült róluk semmi érdemleges (kivéve ez a videó) így elsiklanék felettük. Kellemes létszám gyűlt össze ahhoz képest, hogy az utolsó napokba jelentkezett mindenki. Nyitásra mentünk és kőkeményen 4 órát korcsolyáztunk (én voltam az első a jégen! Büszke vagyok magamra). A sok táncolás és hülyülés után átvonultunk az Osterbrauba (ahol nagyot csalódtunk a helyben). És itt is készült egy kis video. Sok új ember jött el erre a napra, még olyan bronyk is akik csak mostanság váltak bronykká! Jó találkozó volt, tökéletes befejezés. 



Az "utolsó" szóból már lehet következtetni, hogy befejezem a szervezői pályafutásom. Sok brony a találkozóim alkalmával összebarátkozót. Ezek a barátságok kisebb meet-eket eredményez amik mellet már nem kel találkozókat szerveznem (ez abból is látszik, hogy jóval kevesebb ember jön már el a találkozóimra). A csoportban is béke honol, nincs többé szükség rám (így admini posztomról is lemondok). Szeretnék köszönetet mondani Enormous Macintoshnak a felírat készítéséért és a blog megalkotásáért. Mert ha ő nem csinálta volna meg ezt a blogot akkor nem lett volna ennyi közös élményünk együtt és nem alakult volna ki sok-sok barátság! Köszönetet szeretnék mondani Crutionak aki mindig segített a találkozók lebonyolításában és az emberek szórakoztatásában (remélem ő lesz az utódom). És minden résztvevőnek akik eljöttek valamelyik találkozómra, köszönöm nektek, hogy együtt élvezhettük a nektek szervezet találkozókat. (És mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért léptem ki, semmi vita nem volt. Csak szimplán úgy érzem nincs rám szükség és már belefáradtam egy picit a szerevezésekbe).
Köszönöm az elmúlt egy évet! Remélem még találkozunk! Brohoof 
Inchay N. Hellwalker

16 megjegyzés:

  1. Legalább el tudtam jönni az utsóra :D

    VálaszTörlés
  2. EZT A HÜLYESÉGET "jóval kevesebb ember jön már el a találkozóimra" "úgy érzem nincs rám szükség"

    úgy látom a 20 fő megvolt, ami szerintem nem is olyan rossz létszám. Igaz mostanában tényleg sok volt a tali és talán ez az oka amiért nem tudnak részt venni egyesek, de hogy nincs rád szükség az hülyeség.

    Egy komolyabb fizetős buli leszervezése, nélküled kész káosz lenne és szerintem az utcsó mozis tali is fantasztikus volt. Végülis azért, egy teljes sort vagy kettőt elfoglaltunk és mindenkitől beszedni a pénzt, nem könnyű egy olyan társaságtól, akik nem figyelnek oda, mert el vannak foglalva.

    Röviden ha program szervezésről van szó, te maradsz az Isten és szerintem jöhet bárki, nem lesz olyan jó arc és profi, mint te.

    Minden tiszteletem egy bro

    VálaszTörlés
  3. Valaki elmagyarázná, vagy dobna egy linket, hogy mi volt ez a veszekedés itt a hunbronyn? Csak a tisztánlátás végett, mert nem tudom elképzelni miről lehetett itt vita? O.o Én erről lemaradtam mert épp akkor találtam erre az oldalra mikor Enaromus Machintos eltávozott.

    VálaszTörlés
  4. Én asszem kettőn voltam ezek közül, de remélem valaki tényleg viszi tovább a hagyományokat. Crutio nagy arc, neked meg brohoof az eddigiekért.

    VálaszTörlés
  5. Remélem a következő projekt, amibe belevágsz ezek után, az egy helyes író tanfolyam.
    Egyébként rég láttam ilyen hosszú hattyú halála regényt, el is morzsoltam egy könnycseppet.

    VálaszTörlés
  6. dejók ezek a fotók...bárcsak én is részt vehetnék egy ilyen találkozón...de sajnos túl messze lakom...és nem hinném hogy szívesen látnátok....

    VálaszTörlés
  7. Volt már valaki Inchay-en XD kívül akit nem láttunk szívesen egy ilyen talin. Még a legnyomorékabb embert is, mint én szívesen láttak.

    VálaszTörlés
  8. aaah de értelmes téma
    ahelyett hogy a feliratin járna az esztek szánalom szánalom
    ennyit mondok sajnálom

    VálaszTörlés
  9. Miért van olyan érzésem hogy a Hunbrony blog elfog halálozni.....?

    VálaszTörlés
  10. "ahelyett hogy a feliratin járna az esztek"

    Hiszen olyan sokat tettél érte, és jogosan várod el, hogy mások ne gátoljanak annak elkészültében!

    VálaszTörlés
  11. Nekem a hetedik találkozó volt az első,de legalább azóta csak egyet hagytam ki... :D

    VálaszTörlés
  12. "Miért van olyan érzésem hogy a Hunbrony blog elfog halálozni.....?"

    Sajnos nem vagy egyedül...esnek ki a főpákák rendesen.

    De ebből nem szándékozok vitát nyitni.
    ------------------------------
    Jómagam 3.(itt 2.) tali óta voltam jelen (legeslegelsőre nem tudtam láz miatt menni,jó kezdet :D ) és nagyjából a legtöbben ott voltam. Az első piknik volt a legjobb szerintem. Akkor még nagyjából egyben volt a banda...

    ...most meg foszladozunk, mint a rossz zokni.

    Azért reménykedem, hogy még lesznek jó talik...addig is hajrá -=Mostanra kijelölt Jegymester(ek) neve ide=- !!!

    VálaszTörlés
  13. Mik voltak a viták hogy egy csomóan "szertefoszlottatok"?

    VálaszTörlés
  14. vita tárgya nem volt, csak elvonási tűnet, hogy nem volt új rész.

    Amugy sajnálom a blogot, mert itt megismertem a közösséget.

    Itt találtam rá a bronykra elsőnek és itt értesültem az első találkozóról.

    Fontosak a feliratos részek, (örök hálám érte)de azt a youtube csatornán is megnézhetem, így az igazi blog éltető ereje az egyéb megosztások, aminek hiánya miatt szerintem már rég halott az egész.

    Szinte egyedül Thorin csinálja még, de ez olyan, mintha a mentő kocsiban, útközben próbálja a kétségbeesett orvos, újra éleszteni a halottat.

    Ez nem feltámadás, ez szenvedés a végleges halálig, ami a sorozat végével, be is következik.

    VálaszTörlés
  15. azért én nem temetném a magyar bronykat ill a blogot. a fórumot végképp nem, kb virágkorát éli :)

    az amúgy tényleg szomorú hogy az új szerkesztők nem viszik túlzásba az igényes kontent generálását, de majd a vizsgaidőszak után talán...

    VálaszTörlés
  16. lapozok lefele és hirtelen Inchaynek a pónijára azt hittem egy torrent fálj XD XD

    VálaszTörlés