2012. augusztus 5.

Sol omnibus lucet

Jó hírrel kezdhetek: sikeresen lezajlott az új facebook csoportba költözés!
 

A dolgok persze még kiforratlanok.
Kell egy kis idő, hogy mindenki hozzászokjon az újdonságokhoz - annál több idő szükségeltetik, hogy maguk a szabályok végső formát nyerjenek. Az enyhe vétségekért természetesen csupán figyelmeztetjük az elkövetőket és megkérjük, hogy egy posztolja újra kijavítva mondanivalóját.


Büszkén jelentem ki - bár elkiabálni nem szeretném - hogy úgy tűnik, megszabadultunk a komoly drámáktól. Természetesen így is akadhat olyan eset, hogy két ember képtelen összeférni egymással, de mindent megteszünk, hogy ez ne okozzon problémát a társaság többi részének.

Sokan kifogásolták az átláthatatlan, terjengős szabályokat. Hangsúlyozom, az még csupán egy alfa verziós lista volt, távol a véglegestől. Azóta megszületett egy tisztább, béta verziós szabályzat, kevesebb magyarázkodással és több konkrétummal.

Íme:
0. Kötelező a címkék használata. Néhány alapcímke: [OFF, FELNŐTT, R34, GORE, OC]
1. Minden Első Poszthoz minimum két címke használata kötelező. A címkéken javasolt feltüntetni a képen/videón szereplők neveit.
2. Ha valaki nem saját alkotást, vagy fontos hírt posztol, azt bélyegkép nélkül köteles tenni. Ha valaki felnőtt tartalmú (erőszakos, véres, megrázó képeket, vagy erotikus tartalmat) posztol, köteles bélyegkép nélkül tenni.
3. Tilos gyűlölködő, uszító tartalom posztolása.
4. Albumot kizárólag találkozókon készített fényképeknek, illetve saját műveknek lehet létrehozni
5. Közösségbomlasztásért száműzetés jár. Amiket ne csináljatok: flame, flamewar, spam, szóbeli inzultálás, személyeskedés.
6. Ha valaki nem bír egy témát, kerülje el.  Ha mégis megnéz egy jól címkézett, bélyegkép nélküli dolgot és nem tetszik neki, csupán kulturált véleményt mondhat róla.


Előző posztomban csak futólag megemlítettem, most azonban szeretném felsorolni az adminokat akik ezt a rendszert kidolgozták és akikhez javaslataitokkal, tanácsaitokkal akármikor fordulhattok:

Írisz, Inchay, Amcsi, Lockie és Kolibry és jómagam, Mac.

Ezen kívül szeretném bejelenteni, hogy hamarosan a blog is új szerkesztőket kap, ezáltal főnixként új életre kel. Részleteket a napokban posztolunk.

Csak így tovább!
Mac