2012. augusztus 31.

Póni Scriptorium 3.


Avagy tanuljunk írni együtt.
Harmadik feladat

Némi trükkel maradt a hét résztvevő, bár elég sokan cserélődtek.

Mindenkinek ismét szeretnék gratulálni, és bárkit továbbra is örömmel várunk, aki csatlakozni kíván.

Íme a pályaművek:

Shidotoku: Egy könnyed séta barátokkal
Nite: A könyvesboltban (kritika)
Afelers Jones: Látogatás


Ezek halott linkek:
Reviyzion: Everfree Forest
Anne: A Clodsdale-i repülőakadémia (kritika)
Dortana: A laboratórium
Thorin: Gyorsétterem (kritika)


Ismét érvényes, innentől már nem maradjanak így, javított változatot persze örömmel fogadunk, ám külön feltöltéssel.

Elsőként most is a ti értékeléseitekre vagyunk kíváncsiak, utána persze várjuk majd a harmadik feladatra érkező megoldásaitokat is.

A következő feladat részben eltér végre a statikus bemutatástól, igaz, ezt eddig is hatékonyan kerülte el a többség, még ha nem is volt feladat.

Párbeszéd. Normál, leírásokkal kiegészített párbeszéd. Ez így még nem olyan nagy kihívás, így egy kis csavart is viszünk bele: az egyik résztvevő legyen az első feladat OC-inek egyike.

Harmadik feladat: Párbeszéd leírással.
Minimális karakterszám: 1500 (ezt most vegyük figyelembe lehetőleg)
Maximális karakterszám: 5000
Feladat: Írj egy normál párbeszédet leírással és akár beszúrt teljesen beszélgetés mentes bekezdésekkel, melynek az egyik résztvevője az első feladat OC-je (sajátodat nem használhatod.) Nehezített feladat: minden résztvevő onnan való. A szöveg fókusza és jelentős része legyen párbeszéd.

A karakterszám most is szóközzel együtt értendő, azaz majd egy oldal az alsó érték.

A műveket a következő címre küldjétek:
thorin.mailg@gmail.com

Szokás szerint feltöltve és megjelenési névvel, ha nem a levelezésnél használtat szeretnéd.

(A rajzolókat sem kívánom kihagyni: örömmel várok bármilyen rajzot vagy képet, amin egy póni vagy szereplő ír, hogy saját fejléccel kezdhessek)



11 megjegyzés:

  1. Hát... Engedjétek meg, hogy kicsit mentegetőzzem...
    Az Everfree Forest azért tűnik békésnek, mert a "fejkanon" verziót használtam, miszerint ez nem egy egyszerű kis liget, ami sötét, önmagát látja el és mindenki fél tőle, hanem egy jókora terebélyes erdő, változatos tájakkal, mérföldes területtel. Vannak benne mocsarak, folyók, hegyek, illetve kevésbé fenyegetőbb részek is.

    A dobozra kitérve, a toj-toj inkább a méretére vonatkozott, szikla külsővel nem hasonlít rá valóban. Igazság szerint az egész deszkából volt, és a külseje volt sziklaszerűre festve, de ez az én saram, hogy nem magyaráztam meg eléggé. Ez pedig megindokolja, hogy a kísérő társ miért tudta egyszerűen betolni a folyóba, bár csődörként azért volt egy kis tolóereje. De ez szintén a leírás hiányossága.

    Azzal kapcsolatban, hogy egy "barátoddal" mész el sétálni, csak annyit mondanék, hogy a cím inkább szarkasztikus akart lenni. Sajnos ezt is elbaltáztam, nem írtam le igazán, hogy a túravezetőd nem éppen puszipajtásod, de ezen kívül még kihasználja a bizalmad és meg is próbál megölni, ezért fájóan ironikus a "könnyed séta barátokkal" cím. A rendkívül szegényes gyilkossági kísérletről meg annyit, hogy nem éppen volt ki a négy kereke az illetőnek, de ehhez szintén részletek kellettek volna.

    Száz szónak is egy a vége, sok félreértés volt, de ez mind az én hibám. Túl nagy sztorit akartam bezsúfolni apró keretbe, így katasztrofális lett az eredmény, megtanultam, hogy a legelső ötlet nem mindig a legjobb. Ezen kívül is rengeteg hasznos tanácsot kaptam a kritikából, szóval annyit tudok mondani, hogy nagyon köszönöm, megpróbálok ezekre a hibákra figyelni a jövőben is :3

    Többiek munkájának a kritikájához kicsit később ugrok neki, általában mikor friss a hideg zuhany akkor úgy érzem én vagyok a legszarabb író a világon és nincs jogom élni se, nem hogy kritizálni mások munkáját és senkit se akarok az egekbe magasztalni, még a végén elrepül :C

    VálaszTörlés
  2. Egyre jobban bírom ezt a scriptoriumot, nem csak írni jó móka, de mások írásait olvasni is kitűnő szórakozás (a ti lelketeken fogok száradni, ha rászokok a fanficekre)
    A véredényem itt található

    Shidotoku: Szerintem a cím teljesen rendben van, ennyi játék kell ezekbe az írásokba :)

    Ááá help, párbeszéd írás következik! Más karakterével!! Az egész hétvégém tönkre van téve :(
    ( :D )

    VálaszTörlés
  3. A párbeszédhez:
    Ha a beszédhez kapcsolódik a tevékenység (mondta, suttogta, stb.) vagy ahhoz erősen köthető (mosolygott közben és hasonlók), akkor a pont vagy vessző nem kerül kitételre, minden más igen, és kisbetűvel folytatjuk.
    Ha az nem érvényes, azaz normál leírást követünk el a párbeszédbe iktatva (közben átment az irányítópulthoz, és élesítette a bombát), akkor viszont kirakjuk a pontot és a vesszőt is, és nagy betűvel kezdjük a leírást.

    Legalábbis így tudom, és nem, nem követem magam sem, mivel ez egy alapos átolvasást igényelne utólag.



    A póni valóban sokszor szerepel, legalább két helyen ki lehetne kerülni, és további egy-két alkalommal illene még elsumákolni valahogy,

    VálaszTörlés
  4. na, nemsokára kezdem írni a párbeszédet, véleményem:https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D487615174596487%26metadata&access_token=100001782112421%3AAVKgi4kgSID8mCO2X0uCNOzLE7PEZOlzfOGfitiv3BLJ6Q&title=Kritik%C3%A1im2.doc .

    VálaszTörlés
  5. Anne: köszi a kritikát, és igazad van, nem a rajzfilmek színes világa volt előttem amikor írtam.
    Annak azért örülök, hogy ennyire átjött :)

    VálaszTörlés
  6. Lassan zárunk, van aki még dolgozik rajta? Most elég szegényes a lista, ne vesszünk el, emberek és pónik!

    VálaszTörlés
  7. Jelenleg a kritikámmal szenvedek, továbbá sikerült végre kilábalnom az írói blokkból egy magánprojektemnél, szóval még el se kezdtem az új feladatot T_T Pedig rám férne a dialógus gyakorlása.

    VálaszTörlés
  8. *elhadart kérdések*
    hányan maradtunk? vagy kihalt? hányan küldték be? most mikor lesznek készen?

    *itt hagyva a kérdés-özönt jobbra el*

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Sajnos a legutóbbi óta csak most volt alkalmam számítógép elé ülni. Esetleg holnapra szolgálhatok véleményezéssel, de igazából így hirtelen ötletem sincs miről írhatnék. Azok akik már küldtek be párbeszédet ha jól sejtem tűkön ülve várják, hogy megkapják a kritikájukat, szóval lehet hogy ezt a feladatot kihagyom és majd írok a következőre :\

    VálaszTörlés
  10. Kevesen, főleg, hogy idő hiányában most én sem készítettem művet. Holnap zárok, hacsak nem érkezik jelzés, hogy várjunk, max keddig.

    Elnézést az időben teljesítőktől, a mennyiség érdekében vártam.

    VálaszTörlés