2012. január 5.

Fanfic fordítás; Thornbough - A Szivárványgyár

Thornbough - A Szivárványgyár

 [horror 18+]

Író: Aurora Dawn
Eredeti cím: Rainbow Factory

"Mi történik azokkal a pegazusokkal, akik nem mennek át a repülési vizsgájukon? Senki sem tudja, csak azt, hogy valahova száműzik őket. Ez az állítás azonban nem is állhatna távolabb a valóságtól."

46 megjegyzés:

 1. Azér a sonic rainboom-ot lefordíthattad volna
  Szonikus színrobbanásra

  VálaszTörlés
 2. Hú de vártam már ennek a fordítását :DDD KÖSZIIIIIIIIIIIIII

  VálaszTörlés
 3. Véleményemet leírtam a fórum megfelelő topicjába (Fanfic fordítás), mert ide nem fért sehogy se ki.
  KÖNYÖRGÖM! MINDENKI OLVASSA EL, MERT PISZOK FONTOS! A SAJÁT LELKI VILÁGÁNAK ÉRDEKE!

  VálaszTörlés
 4. Megjegyezném, hogy a 18+ jelző kint van, és nem kötelező elolvasni.
  Hozzáteszem azt is, hogy én se tettem - mert előre sejtetem, hogy milyen jellegű. Félreértés ne essék, abszolút Cupcakes-hater vagyok. Máglyán égetném el minden szavát. De attól, hogy az alkotó megírta/lefordította a Rainbow Factory-t, még nem fogom gyűlölni a személyét (sőt: a művet sem, lévén nem olvastam). Sértegetni meg főképpen nem.
  Még egyszer: ő megteheti, hogy megírja, te megteheted, hogy nem olvasod.:)

  További rag-mentes szép napot: Falling

  VálaszTörlés
 5. A lelki világáért mindenki önmaga felel.:)

  VálaszTörlés
 6. ütős kis sztori :D hozzá ajánlok egy kis zenét ^^ http://www.youtube.com/watch?v=BEQ9SziqXhM

  VálaszTörlés
 7. Nekem kimondotan bejöt. Szerintem jobb mint egy Cupcakes. Am zeneileg inkább a hozá írtat ajánlanám hamár a ficben benne van a magyar dalszöveg is:D http://www.youtube.com/watch?v=YRx_iXgLAyw

  VálaszTörlés
 8. Na azért azt nem gondoltam volna, hogy valakiből ilyen heves érzelmi reakciót fog kiváltani. Sajnálom, hogyha sértőnek vélted. Viszont, a másik oldalról ez egy kis elégedettséggel tölt el, hisz sikerült átadnom azt, ami eredeti nyelven is az író célja volt.

  VálaszTörlés
 9. Nekem tetszett a fanfic csak annyi hogy ezután nem tudok ugyanúgy tekinteni RD-re :P

  VálaszTörlés
 10. Nem olyan nagy szám, legalábbis szerintem.
  Az alapötlet nem rossz, de a megvalósítás elég középszerű. Egyszerűen túl rövid ahhoz, hogy igazán sokkoló legyen, Dash pedig nagyon kiesett a szerepéből.
  Semmilyen hatással nem volt rám, ahogy a Cupcakes sem.

  VálaszTörlés
 11. Hűha!
  Szörnyű történet, velőig megrázott.
  Én magamat vasgyomrúnak tartom, élő műtétekre járok, vért és sebesüléseket szinte közönyösen bírom kezelni. Horrorfilmeket végigröhögöm, és a legcsöpögősebb filmek/regények, amiken a többi 90% sír, semmi ilyen érzelmet nem váltanak ki belőlem.
  de EZ! Bluedrake Miller, megértem a felháborodásodat, egy részem nekem is visít és kaparta a lelki gumiszobát, és kihalt bennem valami darabka, amolyan pici színpötty az optimista életfelfogásomból.
  DE. El kell ismernem, hogy ez az első és egyetlen fanfic eddig, amit azzal zártam, hogy fizikailag rosszul éreztem magam- ahogy ezeket a sorokat írom, hányinger kerülget.
  Megtanultam értékelni az ilyen dolgokat más szempontból: ez a fanfic a saját nemében LENYŰGÖZŐ, PÁRATLAN, EGYEDI. Szeretnék még egyéb (nem feltétlenül ilyen témájú) fanficet olvasni.
  Elismerésem az írónak, sok szerencsét az olvasónak.

  Rannek voltam.

  VálaszTörlés
 12. Hát ez kegyetlen, de jó volt. A befejezés meg váratlanul ért. Ráadásul az az utolsó mondat, hát az fantasztikus. Ha a happy endet keresem, végülis Rd vágya teljesült. :D

  VálaszTörlés
 13. In the rainbow factory your fears and horrors come true. :)

  VálaszTörlés
 14. Ez a legjobb FanFic amit eddig olvastam. Alig bírom kifejezni magam... Egyaránt magával húz és taszít is, és ez tettszik benne a legjobban. Minden tisztelet az írónak és persze a fordítást is köszönöm :)

  VálaszTörlés
 15. hát ezek után kicsit elvesztettem eddigi véleményemböl miszerint gondalan a pónyk élete és ha azt fogják mondani nekem, hogy Rainbow Dash más lesz a véleményem :D. de azért nagyon tetszett, megvan benne minden ami egy jó történethez kell

  VálaszTörlés
 16. Utálok minden horrort,a filmekből 5 percet nem bírok végignézni. Ezért ennek is nehezen kezdtem neki...de megérte,mert egyáltalán nem rázott meg és szerintem jó történet. Olvasni jobban szeretek durva sztorikat,mint nézni,de azt hittem ez ki fog fogni rajtam. Tévedtem :D Köszönöm a fordítást!

  VálaszTörlés
 17. Umm..nekem tetszett!:D

  VálaszTörlés
 18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 19. Hújjujjujj... Ááá... Éjfélkor olvasom, a The Rainbow Factory kétszeri végighallgatása után, és olyan érzésem van, hogy többet nem fogok aludni életemben... Minden esetre 3 napig biztos nem.

  VálaszTörlés
 20. Én alig félek valamitől. (se fűrész se ilyenek) Még a való életbe is alig találkozok olyan pillanattal mikor félelmet éreznék. Félni most sem féltem de mégis egyszerűen megrázott. Tetszett, de még is nagyon szomorú lettem tőle. Rainbow Dash a kedvencem, És ha nem néztem volna újra pár részt, már nem tudnék rá ugyan úgy tekinteni. :(

  A Cupcakesről is kb ez a véleményem, de ez még annál is durvább. Komolyan mondom, az MLP horrorban lehetne a jövője a horror műfajnak.

  VálaszTörlés
 21. Az előző vagyok: Azt még hozzátenném hogy horrortörténetként tetszett, de el nem tudom képzelni hogy milyen ember lehet az, aki egy ilyen történetet alkotott egy olyan világban mint Equestria. Nem jut nagyon pozitív jelző egy ilyen emberrel kapcsolatban, mint az író. Talán csak az hogy kreatív. Ez egyszerűen egy ijesztően bizarr és kicsit logikátlan történet egy ilyen világban. Talán ezért is olyan jó horrortörténet. A Cupcackes még azért annyival másabb volt, mert fogott egy alap story-t, és ,,átírta" horrorba. Hisz Princess Luna volt gonosz, szóval ez így nem teljesen logikátlan. Az már egy másik dolog hogy arra is igaz, hogy ilyet egy ilyen világban nem nagyon kéne, de pont azért kevésbé félelmetes mint a Szivárványgyár, mert nem teljesen logikátlan. (csak részben) Őszintén, hogy így ezt leírtam, úgy gondolom hogy a Cupcakes még oké, előzetes figyelmeztetésekkel, de ez... hát nem is tudom. A 18-as karikát már sokan semmibe veszik, szóval lehetett volna kirakni egy sokkal hatásosabb figyelmeztetést.

  VálaszTörlés
 22. "Aki hülye magára vessen"

  VálaszTörlés
 23. Na valamelyik komment-ből...nem biztos hogy elolvasom :P de megpróbálom :) csak nem éjfélkor :S
  A nővér gyilkosságot már elolvastam az nem annyira fostatott össze...
  De ez...
  Igaz csak a kommenteket nézem de akkor is...
  De azért kíváncsi vok rá majd elolvasom valamikor... 20 év múlva (se talán)csak vicceltem de akkor is megpróbálom elolvasni.
  Mi az a lelki világ?:D
  De am meg el is akarom olvasni meg nem is azért mert kíváncsi vok rá meg a cup cakes-re is de nem merem elolvasni (MERT CSAK 13 VOK) és szarnák le-fel mászkálni este :S
  Csak nem tom hogy elolvassam vagy ne.Mert ha elolvasnám fosnák szinte mindentől ami a sötétbe van de annyira kíváncsi vok rá (a kommentek-ből meg am is)

  VálaszTörlés
 24. na csak elolvastam de nem volt olyan durva amilyennek hittem csak valamelyik résznél :P

  VálaszTörlés
 25. Névtelen egyetértek veled a hogy más jelzőt kéne rakni én is semmi-be vettem a nővér gyilkosságot meg ezt

  VálaszTörlés
 26. Én véresebbre számítottam, de nem volt rám semmilyen hatással.Szerintem nem volt rossz, kicsit unalmas.

  13/L

  VálaszTörlés
 27. Nagyon nyomasztó volt az egész, és én ezt szeretem. Ahogy olvastam, szinte Scootaloo szerepében éreztem magam. Minden elismerés az írónak, és hálás köszönet a fordítónak.

  VálaszTörlés
 28. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 29. Tetszett bár a végétől többet vártam.
  Én egyszerűen annyira szerettem volna látni(olvasni) azt hogy Rainbow Dash össze tapossa Scootaloo-t a végén olyan sok kép illusztrálja dasht véres patákkal nekem egyből ez jutott eszembe. Milyen kegyetlen lett volna. Mekkora kínzás lenne az. Gondoljatok bele ahogy dahs rátapos Scootaloo melkasára és az beszakad ahogy össze törik a bordája és ezt követően a csontja át szúrja a tüdejét és folyik a vére eközben levegőért kapkodna ahogy rá nehezedik dash súlya.

  egyszerűen Fenomenális én lehet így meghalni "Rainbow Dash" eltapos" 4 lába is van...ááááá írígylem már Scootaloo-t

  VálaszTörlés
 30. azért is volt jó mert utálom scootaloot meg imádom rainbowt-t
  másfelől meg izgalmas volt!

  VálaszTörlés
 31. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 32. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 34. van pár olyan dolog aminek a fordítását soha nem lenne szabad kiadni nem fogom leírni, hogy mi van benne de azért tényleg olyan ami bizarr és egyes bronyknak akármennyire idősek beteg dolog. a nővér gyilkosság még az ,,ízlésesen" beteg, de ez! ez ROSSZABB A CUPCAKESNÉL! képzeljétek el a cupcakest érthető 14 oldalas sztorival és ezt kapjuk! ha elolvassa valaki a commentet az NE OLVASSA EL A RAINBOW FACTORYT!

  VálaszTörlés
 35. am horrornak nagyon jó mert majdhogynem hánytam az egyik résznél a vége felé nem túl guszta! viszont dash egy kicsit ijesztő volt és azt gondolom, hogy RD és/vagy Scoots fanoknak nem ajánljuk mert én mindkettő vagyok és csak én háborodtam föl rajta? mivel én olvastam mindkét cupcakest és a nővér gyilkosságot. És semmi egyiken sem szartam be! de ez néhol gusztustalan és beteg de ez tesz egy horrort horrorrá. például van egy brony haverom és amiután olvasta...
  ...hát nem volt valami könnyű megnyugtatni! viszont vártam a fordítást!

  VálaszTörlés
 36. A cupcakes megrázott ez nem. szerintem cupckes durvább,véresebb.

  VálaszTörlés
 37. Őszintén én a Cupcakes-t nem ismerem, de ez egy rohadt jó sztori. Én bírom az ilyeneket és ezután RD lesz a kedvencem, habár ritkán kapok el pár részt, azt is csak akkor mikor öcsi nézi :-D . Na de mindegy ez egy hatalmas sztori, imádtam.

  VálaszTörlés
 38. Srácok miért töröltétek? Mert mikor meg nyitnám az oldalt ez az üzenet fogad:Sajnáljuk de a keresett fájl nem létezik. Mi történt az oldallal?

  VálaszTörlés
 39. Akinek megvan az küldhetne egy linket v valami

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anno mindent lementettem, hogy mobilon tudjam később olvasni, ha minden jól megy, vissza tudom tölteni, és frissítem a linket.

   Törlés
 40. A legeslegjobb történet a legeslegnagyobb bakival! RAINBOWDASH NEM GONOSZ!!!
  Egyébként szuper. De miért kellett befeketíteni RainbowDash szivárványszínét? Miért???

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. pedig olyan önző mindig van és sose törődik senkivel, fogalmam sincs egyáltalán hogy vannak barátai... és ezt halálkomolyan mondom

   Törlés
 41. A legeslegjobb történet a legeslegnagyobb bakival! RAINBOWDASH NEM GONOSZ!!!
  Egyébként szuper. De miért kellett befeketíteni RainbowDash szivárványszínét? Miért???

  VálaszTörlés