2011. szeptember 19.

Pónis játékok

Igen nagy az érdeklődés a készülő félben lévő, pónis témájú játékok iránt. Ezeknek jó része csak az alfa fázisban van, és nagyjuk valószínűleg sose hagyja el azt. De a többi kárpótol minket a hiányért! Íme néhány ígéretes projekt, amiken érdemes rajta tartani a szemünket!


A verseny játékok szerelmeseinek hamar kedvencévé válhat eme alkotás. Kedvenc pónijaink ezúttal versenyautókba pattannak, hogy társaikat legyőzve, a sok különböző pálya végén learassák a babérokat. A hatos minden tagja alap "felszereltség" és persze mindegyikük más-más értékekkel bír.
Például, Szivárvány Vágta sebességben utolérhetetlen, míg Almásderes bivalyerős tragacsával minden versenytársat könnyedén kilökhet a pályáról. Egyéb bónusz karakterek és helyszínek is megnyerhetőek lesznek. Úgy tűnik a srácok komolyan gondolják a dolgot, néhány modell, sok-sok terv és egy két zene is elkészült már. Én alig várom, hogy Cukorfalattal átpattanjak Hajnalcsillám felett!


Mindig is vágytál rá, hogy Páratlannal elkend Rebegőcske száját? Ha nem, itt akkor is megteheted! Amikor először megpillantottam azt hittem, ez nem lehet igaz. Egy verekedős játék, pónikkal?! A legjobb ötlet a világon! A megvalósítás pedig valósággal bravúros, grafika teljesen műsor hű, a zene pedig nagyon eltalált. Mindenkinek saját mozdulatai, támadásai és védekezési vannak ezzel végtelen variációs lehetőségeket adva a 2 dimenziós mókának, amit akár egy barátoddal is kipróbálhatsz!
Nagyon nagy gőzzel folyik a gyártás, a készítők rendszeres frissítésekkel bombáznak minket. Mindenesetre, egy Rebegőcske kivégző mozdulatra igazán kíváncsi lennék...

Nagyon ígéretes szerepjátéknak ígérkezik az Equestria Tales. Egyszemélyes játék, félig szabadon bejárható 3 dimenziós környezettel, történet központúsággal, és valami eszementen mesés grafikával. A főszereplők mindegyike játszhatóvá válik a történet előrehaladtával. Megspékelve mini játékokkal, ellenségekkel és fejtörőkkel, könnyedén belophatja magát szívünkbe.
Egyetlen lelkes brony hegeszti ezt a remekművet. Reméljük kitartása megmarad, míg befejezi alkotását, mert én egy ilyen gyöngyszemet kihagyhatatlannak tartok.

Talán az egyik legismertebb projekt. A pónik világába mi is beléphetünk, magunk alkotta szereplőinkkel, és ez az MMO lehetővé teszi, hogy brony társainkkal kalandozzunk, trécseljünk vagy egyszerűen csak borsot törjünk a mások orra alá. Félkész állapotban is már körvonalazódik a játék jövendőbeli nagyszerűsége. Habár a grafika butított, ami egy MMO rendes működéséhez megengedhető, de a sok küldetés, a rengeteg NPC gyorsan magával ragadja a gyanútlan játékost. A zenei felhozatal egyszerűen csodálatos, érdemes YouTube-on rákeresni, mert sok szép betétzenét készítettek már hozzá.
Persze ez még nem végleges, de igen jól halad a brigád megítélésem szerint. A mozgás animációkat már nagyjából sikerült kidolgozni, és a menü is elég pofás. Reméljük egyszer mi is elmerülhetünk Equestria világában eme fantasztikus játék segítségével!


Nos hát ennyi lenne az ízelítő, de ne feledjétek, ez tényleg csak néhány nagyágyú kiragadása a rengeteg hasonló játék közül. Ígérem, majd egy következő posztban a már elkészült mini játékokkal foglalkozok. De addig is nem tehetünk mást, csak kitartóan várjuk, mikor kockulhatunk már rá a pónikra...

7 megjegyzés:

  1. Fúh, az Equestria Online-t már várom :D ugye lesz benne klánunk?

    VálaszTörlés
  2. Az egyetlen, ami problémás lehet, hogyha a harcot rosszul oldják meg.

    A Fighting is Magic-ben el megy a gyepálás, de egy MMO-ban ha ezt nem sikerül a jól eltalálni (élvezetes és világhű legyen egyszerre), akkor valszeg simán a végét jelentheti.

    A bemutatóban mondjuk bejött, hogy a repülést jól oldották meg, az majdnem önmagában elég a sikerhez:)

    VálaszTörlés
  3. A Fighting is Magicet honnan lehet letölteni vagy beszerezni?

    VálaszTörlés
  4. Még készítik csupán, szvsz idén nem biztos, hogy készen lesz, de ki tudja.

    VálaszTörlés
  5. Drukkolok neki hogy hamar kész legyen bár az összes elég ígéretesnek tűnik :DD

    VálaszTörlés
  6. A Mane6 a fejlesztők neve, miért szerepel úgy, mintha a játék címe lenne?

    VálaszTörlés
  7. Én benne vagyok az Equestria Online sound editing csapatában! :DD Mert ugye embereket kerestek programozni, meg satöbbi satöbbi. Voice Acting-re is akartam jelentkezbni, de inkább hagytam :/

    VálaszTörlés