2011. szeptember 18.

Flamewar

A következő bejegyzésem nem irányul konkrét személyek ellen, csupán néhány felbukkanó kérdést szeretnék megválaszolni az oldalt működtetők motivációjával és munkájával kapcsolatban.

A Hunbrony Facebook csoportjában nemrég nagy vita bontakozott ki.
Ez a vita, azaz veszekedés egy flamewar volt, ami a legjobb helyeken (lásd; brony közösség) is előfordul. Sajnálatos, hogy Viszály mindannyiunkban ott van, és olykor kitör; de ez nem olyan dolog, amit nem tudnánk régóta, és nem tanultunk volna meg kezelni.
Az igazi gond akkor kezdődött, mikor a vitát elvágni próbáló adminoknak is megkérdőjelezték, ez pedig már nem egyszerű flamelés volt; érvekkel támadtak rájuk, és több fontos kérdés is felvetődött, amit úgy gondoltam, illik publikusan megválaszolnom.
Tehát; miért vagyok én anon (névtelen)? Miért nem árulom el a nevem? Hogy várhatom el, hogy így megbízzanak bennem? Hogy jön hozzá Falling Star vagy akárki, hogy rájuk szóljon, mikor a véleményüket fejtik ki?
Íme a válaszom:
Falling Star és Hubbera mindketten az én nevemben törölnek hozzászólásokat, topicokat, rúgnak ki embereket. Igenis léteznek névtelenekből álló, működő társaságok, de nem léteznek olyan működő fórumok, ahol az adminok nem cselekedhetnek, ha szükséges. Ami befolyásuk van, azt tőlem kapták, amit tesznek az olyan, mintha én tenném. Ha pedig valaki azt mondja, hogy nekem nem kéne beleszólnom egy agresszív flamewarba, ami megijeszti és elborzasztja a közösség egy részét, azt - gondolom érthető okokból - képtelen vagyok komolyan venni.
Úgy gondolom, senkinek sincs köze a nevemhez, és hogy ezt az oldalt kezdetben azért alapítottam, hogy beavassam a magyar, angolul nem tudókat az MLP-FiM világába. A névtelenség mindenkinek alanyi joga, ezt az érvet sajnos a továbbiakban nem vagyok hajlandó elfogadni. Foglalkozom az oldallal, továbbra is az időm jelentős részét fordítom a feliratozásra, és mellette még próbálom azt is megakadályozni, hogy a kevésbé türelmes társaim átharapják egymás torkát. Elnézést kívánok, ha valaki lelkét pont az háborgatja, hogy ennek ellenére nem kürtölöm világgá a nevem.
Ha valaki képtelen elismerni és értékelni azt amit teszek a közösségért, akkor attól tartok, hiteltelennek és mondvacsináltnak kell nyilvánítanom az érvelését, miszerint pont a nevem hiánya miatt nem miatt fogad el. Talán már említettem; úgy vélem, a tettek beszélnek. Ami pedig az úgynevezett diktatórikus beállítottságunkat illeti; a szabad vélemény kinyilvánítását pedig sosem tiltottuk meg addig, amíg az emberek képesek flamelés nélkül művelni azt. 

Tisztelettel;
Enormous Macintosh (büszke és makacs anon)

13 megjegyzés:

  1. Hubbera, please refrain from writing comments in English! A lot of bronies don't understand that "Sethisto van névtelen."

    Thank you for your sincere understanding,

    —Hercege neki Azonosítatlan Név
    (remélem, nincs harag xD)

    VálaszTörlés
  2. miazhogy flamewar? vagy inkább csak azt kérdem, hogy mi volt a veszekedés témája?

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. de méginkább hol van a Hunbrony fb csoport? o.O valaki igazán meghívhatna, fb-n ezen a néven szerintem megtalál :P (kilépvén ugyan így a névtelenségből, de engem spec az sem zavar, ha valaki anon)

    VálaszTörlés
  5. Rókamóka néven keresselek, vagy hogy érted?

    VálaszTörlés
  6. http://www.facebook.com/rrrokamoka

    VálaszTörlés
  7. Sethisto is anon ez egy magyar mondot az én szemembe, de te tudod Duke :P

    VálaszTörlés
  8. Teljesen mindegy, ha elmész a brony találkozóra, anonimitásodnak lőttek.
    Készülj a pizzákra, Bibliákra és mormonokra.

    VálaszTörlés
  9. Mac, sajnálatosnak tartom ha az egészből te ezt szűrted le...:)

    VálaszTörlés
  10. Küldj (akár privátban) egy email-címet, és meghívlak.

    VálaszTörlés
  11. Még csak most találtam erre az oldalra, de ebben gondolom én is benne vagyok, hiszen én vagyok az egyetlen neszó akit kilehet tagadni, fb meg egy rák, csak azért vagyok fent mert így tudok elérni embereket.Csoportba nem szándékozom visszamenni, úgyis csak a baj lenne velem mint mindig, erre szokták mondani hogy: kívül tágasabb. Aki rajtam kívül HA van neszó, ne nagyon akarjon csatlakozni, úgy kitagadják hogy csak na.Elég nekem a google csoport, főleg hogy oda az igazi Brony-k járnak, mivel a csoporton kívül vagyok, de még mindig ahhoz képest hogy a csoport anti-lóherés, oda járnak és osztanak meg infókat stb...
    Ennyit szerettem volna mondani, ha megint ön sajnálom magam akkor BOCSÁNAT.

    VálaszTörlés