2011. július 23.

Pónifigurák Magyarországon

Üdv mindenkinek!

Bár nagyrészt olyan tartalmakról lesz szó, amiket ezen a blogon a kommentek között osztottak meg, mégis, a szerzők utólagos engedélyével összegezve posztolnám a tartalmakat.

Tehát: pónis játékok.

Néhányan kifejezetten érdekeltek, hogy kézzelfogható formában is beszerezzenek egy-egy darabot kedvenc pónijukból.
Különböző nagy áruházak játékrészlegében már hónapok óta megjelentek az ötödik generációs, azaz a Barátság Varázslat-os pónik. Jómagam is beszereztem egy csomaggal úgy két hónapja;

Bronykombó.

Négy figurát raktak bele, Szivárványt, Hajnalt, Páratlant és Cukorfalatot. A sör mellette csak a hangulat kedvéért :P hátha teremtek egy vásárlási kombót.

Meglepő módon az utóbbi időkben magasba szökkent a pónifigurák felvásárlása hazánkban is, sőt, láttam egy projektet a lohere.net-en pónis bögrék elkészítésére is.
Én Pici Pónim - Trixi bögre (ANYTHING YOU CAN DO I CAN DO BETTER)

Tudtommal bár a HUB TV-nek tudtommal nincs Magyarországi képviselete, ez a nagymértékű fogyasztás valahol javíthatja az esélyeket, hogy szinkronosan is megkapjuk a részeket (remélhetőleg valami igényes szinkronstúdiótól). A G1-es pónirajzfilmek ugyanis igazából a pónifigurák reklámjai voltak - előbb volt a játék, utána maga a mese. Ez persze a minőségen is meglátszott. Mára szerencsére eljutottunk odáig, hogy igényes reklámot kapunk, az viszont nem változott (bár a Hasbro tett lépéseket az ügyben, de a broniek felhördülése után visszalépett) hogy az Én Pici Pónimat a figurák eladásából szponzorálják. Ergo minél nagyobb a kereslet a figurákra országunkban, annál nagyobb a valószínűség arra, hogy maga a rajzfilm hivatalosan is megjelenik itt.

Kiegészítés: Léteznek zacskós pónik, amiket átlátszatlan csomagolásban árulnak. Minőségi, jó figurák, viszont elég nagy zsákbamacska találomra ilyet venni; a következő kép alapján megállapítható, melyik tasakban milyen figura van.


Itt egy weboldal címe, amit psvitahun osztott meg velünk, köszönjük szépen - egy nyíregyházi játékbolt, ahol kapható többféle figura. Kiegészítés: itt egy másik cím, amit szintén psvitahuntól kaptunk: pónik a Lidlben

Fényképezte: Shippo

36 megjegyzés:

  1. Nem tud valaki véletlenül egy oldalt, vagy egy linket, ahol le tudnám tölteni az egész 1. évadot videókészítés céljából? Nagyon megköszönném! :)

    VálaszTörlés
  2. Örök hálám Mac! :) A Bronykombó pedig csodálatos!
    Vigyázat!
    Füllcsappanás, Szemrebbenés, Térdremegés!!!! Senki ne menjen az ajtók közelébe! XD

    VálaszTörlés
  3. ÖÖÖ, ezzel az a baj, hogy .mkv amit az én videószerkesztőm nem kezel! Esetleg tudsz egy vidiszerkesztőt mondani, ami kezeli az mkv-t?

    VálaszTörlés
  4. Én Total Video Converterrel alakítottam aviba.

    VálaszTörlés
  5. psvitahun: Combined Community Codec Pack le van töltve?

    VálaszTörlés
  6. Sohasem késő, de inkább a Convertert ajánlom. Az nem függ semmi kompatibilitásától, csak átalakítod vele más formátumba a videót és használod.

    VálaszTörlés
  7. Oké, akkor megpróbálom azzal! :) Köszi!

    VálaszTörlés
  8. Na úgy látszik, hogy mind2 megoldás jó, de inkább a cccp-nál maradtam, mert ezzel azonnal be tudtam tenni videóvágóba és tudok vele dolgozni! Maholnap elkészítek egy vidit (esetleg kettőt) aztán meglátjuk, mennyire sikerül jól!

    VálaszTörlés
  9. Ja tényleg, CCCP xD az, aminek sarló-kalapács az ikonja? (majdnem cukijegyet írtam)

    VálaszTörlés
  10. Az bizony! Még az életben nem használtam, de mostantókl nálam minden gépen alapkövetelmény! Egy Nagy, vörös póni, akinek a cukijegye sarló-kalapács! x)

    VálaszTörlés
  11. Ne tudjátok meg, milyen irigy vagyok rátok, amiért nektek már van pónitok! :D

    VálaszTörlés
  12. LoL ..idővel nekedis lesz :D Bár elégé megy a harc épp :s

    VálaszTörlés
  13. Szólok Pinkinek azt Cupcakes Detected. miután mindenki süteménnyé változott Bemasírozok a boltba eszek közben egy kis sütit :) (egyem a kicsi szívedet :P ) elhozom amit akarok és tök ingyen van.

    VálaszTörlés
  14. Van valami tippetek hogy hogyan tudnám megvenni a közeli Tuskóban a figurákat anélkül, hogy akárki akit ismerek meglásson? :)

    VálaszTörlés
  15. hogyne a Freskó úgyis 24 órás nyitvatartású bemész hajnali 3 kor és nem valószínű hogy ismerőssel fogsz találkozni :P

    VálaszTörlés
  16. Ez egy jó ötlet, de 14 vagyok és ez nem olyan egyszerű így... am ha valaki nézte eddig a memebase.com-ot, akkor most már tudhatja, hogy ott is van külön MLP-s oldal! Én nagyon örültem neki :P

    VálaszTörlés
  17. amikor először megláttam a Comic Con-os mlp videót először Full kontaktos sokk azt OMG WHY NOT GO TO HELL NOoBS!!!

    és én is Derpy Hooves véleményén vagyok

    http://www.youtube.com/watch?v=BNS0J_mblUo&feature=related

    VálaszTörlés
  18. MucsacsosZ: Vegyél fel egy olyan maszkot, mint amit Pinkie visel A Griifes felsülésben, vagy öltözz szalmabálának mint Pinkie az egyszemélyes bulin! Több stílusos álca hirtelen nem jutott eszembe :P
    Leaderothala: Én is megvettem a garry's mod-ot a pónikért és egy pár ilyen videót már láttam is, de ez mindent vitt x)

    VálaszTörlés
  19. MEGVAN,MEGVAN! A LIDL-BEN ÁRULJÁK! MOST TALÁLTAM RÁ! Na szóval kis kiegészítés a poszthoz: Pónik a Lidl-ben! Teesék menni, amíg el nem fogy! 2000 forint! ˇ.^ (ez a Derpy smileym!)

    VálaszTörlés
  20. Nem akarok ünneprontó lenni, de valahogy ezen a képen olyan érdekesen néznek ki, a színekkel egy kis probléma meg az orruk egy kicsit furcsa :/ am a hajcsat is jár hozzá?

    VálaszTörlés
  21. ROHAAAM!!! Omega osztag Jobb szárny Fedezőtűz a 27-es szektorra!!

    Upsz az nem az a rész :P

    VálaszTörlés
  22. Sztem vegyük be együtt azt a Lidl-t! x) Azt se fogják tudni, hogy mi történik és mi már végeztünk is! :D De mindenestre: BIRODALMI KUTASZDROIDOK, FELDERÍTÉS!!! XD

    VálaszTörlés
  23. Shippo képét összevetve a lidl-el: sztem totálisan egyforma, szerintem a fénykép vagy a szemed téveszt meg! A hajcsatt meg, nem tudom, hozzá van-e, de ha igen, beletüzöm az ( egyébként frissen vágott, 1 centis :D) hajamba és azzal megyek mindenhova, mer' hát nehogymá, he'! x)

    VálaszTörlés
  24. utászok? mit szívtál? Droidvezérlő skennelje le a célterület minden egyes négyzetét 5 percük van x)

    VálaszTörlés
  25. Atyaég, pónik és kockák vagyunk egy személyben. Most képzeljetek el egy Pinkie alakú Birodalmi lépegetőt, vagy egy X szárnyú Rainbowt.

    VálaszTörlés
  26. Ja és akkor kész is van a Star Wars Remix: Pinkie Pie alakú a lépegető és
    Rainbow alakú az X-szárnyú! Micsoda film lenne, te jó isten x)

    VálaszTörlés
  27. Kéne különleges Star Wars kiadás, mint a Family Guy-ban! :D

    VálaszTörlés
  28. Colt Wars: Equestria strikes back

    VálaszTörlés
  29. Gears of Ponyes

    egyenes hajú pinkie rohangál a láncfűrészes géppigyuval és szeleteli a lucus-okat :)
    A RAAM meg sikítva ugrik le inkább a vonatról x)

    VálaszTörlés
  30. Hát a Lidl-be nincs :(... de a budaörsi Guliverbe van !!! :D
    Most voltam ott és nem egy csomagban hanem zsákba macska kiszerelésben árulják .

    VálaszTörlés
  31. kár hogy figurában nem lehet Almást meg Rebit kapni... legalábbis teszkóba' nincs

    VálaszTörlés
  32. szerintem van ez minden játékboltban..
    legalábbis a megyeszékhelyek nagy játékboltjaiban.. biztos de tuskóba nem menjetek mostanába mert ott mind megvették az elkényeztett kis libáknak karácsonyra az összes pónit!! sparba meg két hónapja nuku. és még a spar kínálja magát fűűúúúúj spar!!a lidl se jobb mer minden normális édesség drága és 300 ft alatt csak ritkaszar tejbevónó (tejbeszar) van!!

    VálaszTörlés