2019. november 6.

My little F-ing ponies


Végre volt egy hétvégém, amikor nem kellett és nem is akartam igazán csinálni semmit. Csak lustálkodni és pónikat nézni.

Ennek közepette találtam rá erre a játékra.



Mindenek előtt leszögezném, hogy ez a játék nem kisgyerekeknek való!
Ezt nem arra értem, hogy pikáns jelenetek lennének benne, hanem pusztán csak csúnyán beszélnek benne. Állandóan.


Mint az olvashatjátok - mert lefotóztam a stáblistát miután kijátszottam -, hogy a játékot Hudomi és flyinbo készítették, és a Five Nights at Fuckboy's játék inspirálta őket. 

A játék története nem valami nagy durranás. Twilight kap egy meghívót Celestia hercegnőtől egy Durva Húzós Bulira. S bár a barátait nem szándékozik magával vinni, valahogy mégis mind ott vannak. Szóval ott vannak, de buli sehol. Aztán péksütemények támadnak Twilightra.





Miközben Twilight rendet vág a kelt tészták között, kénytelen kisebb küldetéseket megcsinálni a barátainak, hogy azok csatlakozzanak hozzá a játékban.Szóval az első tennivaló, összecsődíteni a ménest.


A palotában kell mászkálnunk és dolgokat keresnünk és harcolni a gyengébb, illetve elmenekülni az erősebb franciakrémes elől, amíg fel nem húzzuk magunkat annyira, hogy őket is letudjuk nyomni.

Ennek 2 módja van.

1. harcolni kell a gyengébbek ellen, amire azok tapasztalatpontot adnak.



2. Spike-tól veszel cuccokat.

Ő ad és vesz a játékban. Eladhatód neki a sok vacakot, amit a játékban találsz, illetve fölösleges felszerelést. 

A játékban a 20-as szint a legmagasabb, és az 5., azaz mesterszintű fegyverek és pajzsok a legjobbak.

A játék végére szükséged is lesz ezekre.


Mivel, amint kellően feltápoltuk magunkat a rigójancsikon, utána le kell győznünk a palota őreit.

Ezek már monoton, és idegtépő harcok lesznek, mivel ezekből egy akár 10-20 percig is tarthat. Összesen hetet kell megverni, és az egyik nagyobb paraszt mint a másik. 

A játék az elején csúnyán feltudja húzni játékos idegeit, amíg az meg nem szokja, hogy mi van. 
Ez engem legelsőre az Undertale-re emlékeztetett, amikor sétálásközben véletlenszerűen belém köt valaki, nekem meg döntenem kell, hogy megverekszem vele, vagy pedig elfutok. 

A játék van, hogy nem enged elsőre elfutni és bekapsz egy pofont, ami a játék elején vagy leveszi a fél életedet vagy megöl egyből. Szóval az elején igen csak csirke módjára futkározni fogunk.  Ekkor még elolvashatod Twiligt könyvében - én mondjuk magamnak kitapasztaltam -, hogy melyik süteményt lehet megzabálni, és melyiktől kell sikoltozva elrohanni. 
De ez pár percjáték után már megy. 

A másik nehezítés, hogy egy véletlen számláló dönti el, hogy mikor kifog következni, tehát nincsen sorrend, hogy Twilight után Pinkie utána Rarity utána AJ stb. hanem lehet a következőben jön Rarity, Rainbow Dash stb. (Hogy valami stratégiát kilehessen alakítani. Bár a folytatásokban ez már következetesebb.)

Közben az ellenféltől sem tudhatód, hogy mi várhatsz, mivel van hogy egyszer sem lehet megütni, máskor meg egyszer neked jön és szörnyet halsz. 

A sebzés is véletlenszerű. De ebben a játékban az a lényeg, hogy a main6 különféle képességeit kell kombinálni, a körökre osztott meccsekben.

Az mondjuk tetszett, hogy mindegyik karakter valami másban volt hasznos.

Twilightnak pl. majdnem egész meccsekre elég manája van, mint igazi főmágusnak.
Applejack, meg akkora tank, hogy olyan berserk támadásokat kibír, amitől a másik két játékos megfekszik. 
Rarity a csapat gyógyítója, a 20. szint után már a halottakatájultakat is feltudja ébreszteni. És az alaptámadása neki sebez a legnagyobbat.
Rainbow Dashnek az élete és a manája is kevés de legalább jól bírja, ha rúgják. 
Pinkie multifunkciós, aránylag nagyot sebez és bírja is ha verik.
Fluttershy volt a kakuktojás, mert kb, semmire sem jó. Az első speckó képessége is az, hogy elszalad és elbújik. A második a bámulás, ami 10-ből ha egyszer működik. Így én  az ő körét arra használtam, hogy kiossza mindenkinek a tápot meccs közben. Ez a 20. szint után megváltozik, amikor együtéses gyilkos lesz, de van a dolognak egy hátránya. 

Kb. ezeket kell egész addig jól kombinálnod még az ellenfél ki nem múlik.

Nem akarok nektek minden poént lelőni.  A lényeg, hogy amint mindenkit levertünk, van 2 főellenség, amit nem lövök le, hogy kicsodák és mi az indítékuk. 

Még annyit, hogy a játéknak több kiegészítője és folyatása is van. A második rész és a harmadik rész pont ott veszi fel a vonalat, ahol az előbbi abba maradt.

A második rész az Equestria Girls világába kalauzol el bennünket, ahol Twilightnak meg kell állítani a Sunset Shimmert, míg a harmadik rész főszereplője Sci-Twi, azaz... hogy mondják? Ember Twilight.
Ahogy az nem meglepő a folytatások, már kikidolgozottabbak, és összetettebb történettel is rendelkeznek. Amiket nem fogok lelőni, de egy valamit el árulok. Bődületes marhaság az egész!
Olyan mintha South Parkot játszanánk pónikkal.
Ha nem tántorít el a csúnya beszéd, akkor mindenképp tegyetek vele egy próbát.

Lusta, esős délutánokra ideális.