2022. május 9.

Póni zene # 178 - Nightcore



A nightcore szerintem eléggé kikopott a köztudatból - legalábbis én így veszem észre -, pedig volt egy időszak, amikor nagyon ment a dolog; pláne, hogy szervesen hozzánőtt az animekultúrához. 

Ha nem tudod, mi az, hagyd itt ezt az oldalt, amíg még teheted, és éljél, bár, ha már valahogy sikerült erre a blogra tévedned, már majdnem mindegy, szóval ott egy szék, süti és puncs az ajtó mellett.

A nightcore elég megosztó műfaj, de kezdem azt érezni, hogy ezt szinte minden eddig műfajspecifikus posztomnál leírtam, de ez itt hatványozottan igaz, mivel sokan még műfajnak se igazán gondolják. Mivel az esetek 99,99%-ában legnagyobb jószívűséggel is "remixelésről" beszélünk: azaz fognak valamit - nagyjából tényleg akármit -, akármilyen zenei irányzatból és utómunkával felgyorsítják a szám tempóját melynek utóhatásaként felmegy az inton. Ettől a védjegyévé vált héliumos-mókus anime csaj hangzás. ( Ennél picit több, de nem akarok az elméletbe belemenni.)

S mert nyergemen viselem, hogy tanuljatok, miközben jól szórakoztok, néhány érdekesség:

- Bármit is ír a Google, ez nem egy zenész, hanem egy stílus. (Komolyan nézzétek meg hogy azt írja!)
- Nem japánok találták ki, hanem norvégok. Ha ez meglep, képzeld, a Carameldensent is svédek csinálták. Egy időben nagyon ment arrafele a rágógumi technó. 
- Rarity nightcore-jai rendre baromi jók! 
- A nightcore még egy okból nagyon vicces műfaj: kifejezetten ajánlom, hogy nyugodtan szórakozzatok a Youtube alatt a lejátszási sebességgel! Marha nagy flash! 

A legjobb rész az volt, amikor egyszerre énekel mind a három már amúgy is héliumot reggelizett speedezett hercegnő mókus, és még ráhúzod a másfelet. 😂