2019. október 26.

ItchyStomach fanfic-jei.




 Sok rajóngónak talán fogalma sincs arról, hogy kedvenc Én Kicsi Pónim fanfic-jét valójában egy magyar ember írta, aki kitudja, talán csak pár méterre vagy max. kilométerre van tőle.


Ha már így is azon vagyunk, hogy hazai tehetségeseket beemeljünk a köztudatba, szülessen róla egy poszt.

A mai nap ItchyStomachot szeretnénk kicsit jobban bemutatni nektek, sőt, sokkal inkább ő maga szeretne szólni hozzátok.

A következőt üzeni nekünk a póni társunk:


Sziasztok!

Itchy Stomach vagyok, a HunBrony fordítócsapatának tagja, lelkes rajongója a póniknak valamint az angol nyelvnek. A fordítás mellett rajzolással és fanficek írásával gazdagítom a fandomot, az érdeklődők a linkek alatt megtalálnak.

2014 április a dátum, amikor egy 9gag poszt hatására úgy döntöttem, csakazértis megnézem magamnak, mi ez a póni dolog. Egy hónappal később, amint nagy lelkesen pónis fanartok után kutattam, felfedeztem az Equestria Daily egyik Drawfriend gyűjteményét, majd miután elmúlt a sokkhatás, amit az ott látott minőségű és mennyiségű rajz okozott, találtam egy ugyanilyen gyűjteményt fanficekről. Ezen a ponton még nem voltam tudatában a rajongótábor magyar oldalával, de mivel már évek óta előszeretettel és magabiztosan olvastam angolul, fel sem merült a fejemben, hogy más nyelven is keressek póniregényeket, így maradt az angol. Pár nappal később saját FIMFiction felhasználóval rendelkeztem, és miközben egymás után faltam a változó minőségű, de konzekvensen megragadó regényeket, megérett bennem az elhatározás, hogy én is kipróbáljam magam a témában. Rengeteg tutorial és egyéb leírás elolvasása után minimális tervezéssel belevetettem magam az első pónis regényembe, és meg sem álltam 87 000 szóig. Ennek a címe Disharmony, és aki kíváncsi, érdeklődik az Elements of Harmony korruptálásával foglalkozó történetek iránt, tud angolul, és képes tolerálni az amatőr fogalmazásomat, a borítóképre kattintva megtekintheti.

Disharmony

Ezt a projectet számos okból kifolyólag sosem fejeztem be, azonban rengeteget tanultam közben az írásról, a fogalmazásról, és általában az angolról. Következő fanficemet már alapos tervezés előzte meg, mialatt pontosan meghatároztam, mikor mi fog történni az elejétől a végéig. Kicsivel több, mint egy évembe telt kidolgozni és megírni ezt az 50 000 szavas, ötpontos sztori struktúrára alapuló, szintén angol nyelvű történetet, amit már bátran merek ajánlani. Shed My Skin címre hallgat, egy póniszimpatizáns ‘changeling’ a főszereplője, és alant megtalálható.


Ezen felül olvasható tőlem egy ezer szavas kis sztori is, amit literary fiction stílusban próbáltam megírni több-kevesebb sikerrel.

Mindhárom történetet beküldtem az Equestria Daily-nek, de sajnos minden alkalommal elutasítottak. Igénybe vettem több proofreader segítségét is, főleg a Shed My Skin-el kapcsolatban, mivel annak láttam legtöbb esélyét kikerülni, azonban ezek ellenére sem fogadták el. Úgy érzem, ha beleölnék még pár hónap munkát sikerrel járnék, azonban jelen munkahelyem mellett rajzolni is alig van energiám, nemhogy írni. Az epizódok fordítását is éppen sikerül beszuszakolni a menetrendbe. Még nem tettem le teljesen le erről a célról, de egyenlőre jegeltem a témát.

A HunBrony csapatához a 2017-es Brony Piknik után csatlakoztam mindannyiunk kedvenc Pizzás Csigáján keresztül. Kezdetekben a DawSomewhere (FIMFlamPhilosophy) Youtube csatorna viedóinak fordításában segédkeztem, majd később avanzsáltam a nyolcadik évad epizódjainak lektorává, majd a kilencedik évad páratlan számú részeinek fordítójává és időzítőjévé. Ezenkívül készítettem feliratot a Bronies React néhány epizódjához is.

Végezetül jöjjön az egyik legelső rajzom, ami egy Drawfriend Post-ban is szerepelt, hogy a rajzos oldalam is képviselve legyen.


Röviden ennyit mondanék magamról. Köszönöm a figyelmet.

Itchy Stomach