2019. június 15.

Nepotism Adventure Series



Ami magyarul kb. Protekciós/mutyis/csókos kalandok - A sorozat. Kétlem, hogy ezt bármilyen magyar születésű személynek különösebben magyarázni kéne. Ez Fimflamfilosophy második, tiszavirágéletű paródia sorozata az Én Kicsi Pónimról, amely sajnos csak 2 részt élt meg. 


A sorozat megszületésének egy elég érdekes előtörténete van.

Fimflam ugyanis úgy találta, hogy előző sorozata, a Mentálisan feltuningolt sorozat (MAS), többé már nem felel meg önmagának, vagyis, nem az eredeti mű paródiája többé.
Ezt úgy értette, hogy az Én Kicsi Pónim olyan óriásit változott az elejéhez képest, amikor Fimflam elkezdte a MAS-t, hogy az többé már egyáltalán nem a jelenlegi sorozatról szól.

És ebben van igazság: PL. Celestia a paródiában még mindig egy számító, kompetens zsarnok. Gondolom nem kell ecsetelni, hogy ez ma már mennyire nem állja meg a helyét, míg a sorozat elején még simán elhittük, hogy Celestia a master-mind, aki igazából mindent tud, ami a háttérben játszódik, és kb. az egész az ő terve.

Így Fimflam bátor módon hagyta a régi sorozatát, és neki kezdett egy teljesen újnak. Egy új paródia, ami már a sorozat jelenlegi állapotát figurázza ki.  

Fimflam éppen azt gúnyolja ki ezekben a videókban, amiket megvetett abban, amivé a sorozat vált. (Ami önmagában megérne egy vita posztot)
Nagyon biztos vagyok benne, hogy sokkal epikusabb sorozatot kaptunk volna, ha még egy kicsit tovább folytatódik. 

De Fimflam dobta a projektet, amikor végleg búcsút intett a fandomnak és a Youtube-nak, mint platformnak, mivel úgy vélte, hogy nem értékelték őt elégé. (Mármint a Youtube)

A részek magyar felirattal itt megtekinthetők: