2012. október 9.

Fanfic; Balogh Attila - Equestriai vadászat

Balogh Attila - Equestriai vadászat
[Crossover, Erőszakos]

18+ tartalom

Equestriában valami készül. Először Fluttershy egy idegen tojásra bukkan, később pedig lemészárolják Applejack családját.
Vajon ki áll a dolog mögött? Két földönkívüli faj választotta ezt a földet arra, hogy megküzdjön egymással.
E kilátástalan helyzetben mit lehet tenni? Talán van megoldás... itt van!

14 megjegyzés:

  1. És mégis hogy olvassam el ha nincs engedélyeem a hozzáféréshez?

    VálaszTörlés
  2. AVP itt


    http://0.tqn.com/d/webtrends/1/0/K/A/-/-/raisins.jpg

    VálaszTörlés
  3. Elnézést kérek mindenkitől, de Google docot még nem nagyon használtam és most vettem észre, hogy priváton volt a jogosultság. Most már bárki láthatja mert nyilvánoson van!

    Még egyszer elnézést kérnék!

    VálaszTörlés
  4. Bár a link csak prológust említ, nekem úgy tűnik, hogy itt az egész mű olvasható.

    Nem vagyok egy nagy AVP fan, így a terminológiát és a hátteret sem ismerem, ettől függetlenül viszonylag érdekes írás volt, de sokszor úgy éreztem, a pónik halálából nagyobb drámát vagy horrort is ki lehetett volna hozni.

    Rögtön az elején megnyert viszont azzal a mondattal, amikor Spike behány a sarokba, és a Fluttershy részéről eleresztett "Meg valamit belém akartak rakni" szólás is arra késztet, hogy halkan megjegyezzem, nincsenek ezzel egyedül :3

    Ugyanakkor hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megtanítsak nektek egy vicces varázsszót, mely így szól: "bekilefelmegelátráideodaszétösszevissza"
    és a leggyakoribb magyar igekötőket tartalmazza, melyekről ezen kívül csak egy dolgot érdemes tudni, hogy az igékkel egybe kell őket írni.

    csak azért említem ezt, mert attól félek, ha még egy ficet olvasok ezzel a hibával teletűzdelve, kénytelen leszek befejelni a monitort, és akkor a kórházi kezelésem és az anyagi kár megtérítését az íróra fogom terhelni.

    VálaszTörlés
  5. "Bár a link csak prológust említ, nekem úgy tűnik, hogy itt az egész mű olvasható."

    Igaz, így már helyesebb. (és mivel teljes mű, akkor indítom is a kritika motort:)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik csak azt nem értem ha Spike még gyerek akkor...Rarity pedofil?

    VálaszTörlés
  7. Pedofil XDDDDDDD ez nagy XD.Amugy én is hiányoltam belőle kicsit az érzelmeket, értem én hogy horror de azért pár könycsepp hulhatott volna. XD A másik kedvenc részem amikor celestia el akarja tusolni az ügyet, azon nagyot nevettem.Egyébként érdekes kis írás.

    VálaszTörlés
  8. Barna07:

    Ez nagyon jó lett kicsit gyors volt és a végén ki térhetér volna minden pónira hogy mi lett velük stb meg kicsit érzelmesebb lehetet volna de szerintem ez nagyon jó volt!

    VálaszTörlés
  9. Nos végigolvastam, és azt kell hogy mondjam, hogy nem igazán tetszett. Az eleje még jó volt, még a közepe felé se volt különösebben rossz, de azután szinte alig volt, ami bejött volna. A felétől cselekmény egy nagy ömlesztett katyvasz volt, rohant mint az őrült. Jeleneteket rendeztél le pár mondatban, amiket hosszabban s lehetett volna tárgyalni. Ilyen pl.: Pónifalva támadása. Ahol elméletben egy sereg Predátor állt lesben hogy lecsapjanak a közeledő Alienek-re. Erre pár mondat után vége az egésznek, de egyetlen Predátor se nyírt ki egy szörnyet se, mint ott se lett volna senki, csak az az egy-két szereplő aki ebben a jelenetben szerepel. Nem éreztem azt az olvasása közben, hogy itt most milyen brutális harc lesz Alien és Predator között. Legalább ezt a fejezetet tárgyalhattad volna hosszabban. Meg hogy az Applebloom átmegy bosszúhadjáratba, szegény kis csikónak olyan sokkot kellett volna kapnia a farmon történtektől, hogy a sarokban kéne gubbasztania a patáját szopva. Volt hogy olyan rossz volt a megfogalmazás, hogy azt se tudtam, hogy ki kinek mondja a magáét, mert nem volt értelmesen megfogalmazva a mondat meg az előzménye. A végénél pedig látszott rajta hogy az AvsP 1 filmből vetted a "bossfight"-ot, mert majdnem ugyanúgy/de legalábbis ahhoz nagyon hasonlóan zajlott. Meg hol voltak a többiek (többi predátor, többi póni) elmentek bagózni, hogy nem segítettek a Predátornak meg !?FLUTTERSHY!?-nak. De ez már korábban is előfordult a történet során, hogy a többi szereplő semmit se csinált, mintha el lettek volna felejtve.
    Pl. mikor megszületik a Xenopóni, kezdjük, ott hogy a lárvák nem támadnak hanem elmenekülnek, hogy elrejtőzzenek, hogy nyugodtan ki tudjanak fejlődni. Ez meg azonnal nekiveti magát az első póninak, aki olyan béna hogy kitöri a nyakát közben. És a többiek meg ezalatt csak állnak és nem segítenének neki vagy kapnák el a lárvát vagy valami?

    A póni szereplők többségének a szinte semmi köze nem volt az eredeti karakterek személyiségükhöz. Aztán a Predátorok se úgy viselkednek mint a Predátorok, mert én ilyen jószívű vadászokat még nem pipáltam, már-már idillien túl jók voltak. Meg hogy néhány póni elfog egy Predátor! Egy Predátort!!! Még a Swarci is alig bírt el eggyel, nemhogy már a békés pónik leteperjenek egyet élve.

    Mér az elején eléggé furcsállottam, hogy egy arctámadó, hogy tud lepetézni egy olyan kis állatban, mint egy nyúl. A benne fejlődő lárva előbb passzírozná szét a nyúl belő szerveit minthogy kifejlődött volna, mert nem fért volna el benne.

    Ezek mind olyan logikai bakik, amik engem nagyon idegesítettek, és a második fele ezért nem jött be nekem. Remélem legközelebb sikeresebb művet írsz. Fogadd ezt a hozzászólást építő kritikának.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Azt elfelejtettem mondani, hogy a story írója Balogh Attila és nem én!

    VálaszTörlés
  11. Totya Qube nem rarity nem pedofil.

    VálaszTörlés
  12. Húú!
    Ez eléggé érdekes volt.
    Bár semmit se tudok az AVP-ről (csak oszt.társam szokott róla beszéli)
    de amikor kikelnek a ponik-ból a herék azért azt nem gondoltam volna hogy rögtön támadnak :S
    Meg még valami:Sok elírás van benne.
    PL:Lroonox
    Pinkei Pie és még stb.
    De azért elég jó volt Grat!

    VálaszTörlés
  13. én láttam az az összes alient az összes avpt és még az Alien vs Predator re-created by poniest is!
    De ez nem hasonlított az avpre pl.:annak a dögnek sárgászöld vére van! és Vinyl nem szokott partit szervezni az Pinkie dolga ő csak a DJ!
    ja és Fluttershyt egyik epizódban se láttam ennyire akaratosnak! És élvezhetőbbé tette volna ha alapul az első avpt használják. tényleg akk' még röhögtem volna rajta! De ez nagyjából horrorban olyan Cupcakes szintet üt meg. Ha alapul vették volna az első avpt akkor elment volna egy Rainbow Factoryig ami szentem az itteni horrorok legjobbika! (félreértés ne essék én szintén betegnek tartom de horrorban itt az a legjobb!) Tehát javaslom a készítőnek hogy húzzon haza a gépe elé és gondolja újra az egészet!

    Mert:Needs to be about 20% cooler

    VálaszTörlés